ONI KOJI NEMAJU OVLAŠĆENJE RODITELJA/STARATELJA NEĆE MOĆI DA STARTUJU!!!

Molimo sve maloletne učesnike i roditelje maloletnih učesnika 3. Noćnog maratona da imaju u vidu da se svi takmiče na sopstvenu odgovornost. Budući da maloletna lica ne mogu sama da potpišu takvu izjavu to moraju da učine njihovi roditelji/staratelji/treneri sa ovlašćenjem overenim u sudu.

Svi takmičari moraju biti svesni svoje fizičke spremnosti za distancu koju su odlučili da trče i svakako savetujemo da se konsultuju sa sportskim lekarom/trenerom o izboru distance, oni koji u to nisu sigurni.

Maloletna lica ne moraju da dođu sa roditeljem/starateljem, ali MORAJU da donesu potpisanu sledeću izjavu:

Izjavljujem da sam od strane organizatora trke upozoren da ne učestvujem u trci ukoliko nisam fizički i psihički spreman da istrčim izabranu trku, odnosno da izaberem deonicu koja odgovara mojim trenutnim sposobnostima, te u tom smislu izjavljujem da sam fizički i psihički pripremljen za izabranu trku i da u trci učestvujem na sopstvenu odgovornost. Takođe izjavljujem da organizator trke neće snositi nikakvu odgovornost u slučaju povrede, gubitka materijalnih dobara i ili drugih materijalnih šteta kao i nematerijalnih šteta (strah, bol, itd.) kao posledica učešća u trci “Noćni maraton” Novi Sad, te se u celosti odričem prava na potraživanje štete u navedenim slučajevima. Saglasan sam sa korišćenjem mog imena, slike i intervjua za potrebe ARK Fruška gora na radiju, televiziji, videotekama, novinama, brošurama i sl., bez ikakve novčane ili druge nadoknade, te se u celosti odričem prava na potraživanje prema navedenom osnovu.

Napomena: u slučaju da je učesnik maloletno lice ovu izjavu potpisuje roditelj, staratelj ili trener sa ovlašćenjem roditelja ili staratelja.

Ovu izjavu u formi pogodnoj za štampanje možete naći ovde a možete je i rukom napisati i potpisati ukoliko nemate štampač.

By Boško Stupar

Triatlonac, trkač, orjentirac, penjač, avanturista, entuzijast, boškotlonac, kažu prijatelji :)