Dozvolite da vam predstavimo “Humane kilometre” – pojam koji je sve više zastupljen među trkačima. U pitanju je skupljanje donacija za sve kojima je potrebna pomoć, od lečenja naših sugrađana do izgradnje azila. Ovo je naš mali doprinos koji nekome može da znači sve!

U nastavku teksta predstavljamo Vam novu trku na kojem će dvoje trkača pokušati trčanjem da skupe novac za lečenje malog Radivoja.

 

Ovom prilikom želimo sa Vama da povežemo sport i humanost.

„Kilometar za Radivoja“ je humanitarni poduhvat u kome se za svaki pojedinačni pretrčani kilometar, obavezujete se da ćete donirati 100 dinara za lečenje Radivoja Šijaka. Vaša podrška I Vaš logo biće javno istaknuti na dresu koji ćemo koristiti u toku trke kao I na predstojećim treninzima. Treninzi, trka I rezultati donacija biće medijski ispraćene. 

Ko je Radivoje Šijak?

Radivoje Sijak

Radivoje Šijak, desetogodišnji dečak  iz Kovilja  je rođen kao zdrava beba, ali je trinaesti dan svog

života doživeo kliničku smrt. Od tog trenutka kreće njegova životna borba – dijagnostikovana mu je cerebralna paraliza a par godina i epilepsija.

Uprkos svakodnevnoj borbi kroz koju prolazi, Radivoje je veseo, nasmejan, borben i omiljen u svom odeljenju. Zahvaljujući humanim ljudima prikupljen je prvobitni iznos koji je bio neophodan za Radivoja i plaćanje tretmana matičnim ćelijama. Ovaj presladak dečak je nakon prvog tretmana napravio svoje prve korake i izgovorio prve reči.

Ali, to nije dovoljno.

Potrebna su mu još minimum dva tretmana kako bi mogao da stane na noge i bude kao i svi njegovi vršnjaci.  Sledeća transplantacija matičnih ćelija očekuje se u junu 2017.  Roditelji Radivoja su nezaposleni i bez stalnih primanja.

Nosioci projekta

Dragana Srbulović, 34 godine iz Novog Sada . Rekreativno se bavim trčanjem i fitnesom. Humanitarni rad je moja motivacija. Do sada sam trčala trku “Plavi krug” kao podrška osobama koje su obolele od dijabetesa, u sklopu fitnes kluba učestvovala u donacijama za Dečije selo iz Sremske Kamenice, aktivno učestvovala u donacijama za Crveni krst.

blic 2

Borislav Bućan,  34 godine iz Čerevića.  Rekreativno se bavim trčanjem i biciklizmom. Član atletsko rekreativnog kluba “Fruška gora” Novi Sad. Do sada sam vozio pojedinačne biciklističke vožnje od 200 do 600 kilometara. Trčao sam humanitarno za BELHospice na Beogradskom maratonu i  Krosu za dečiji osmeh, za pomoć Dečijem selu u Sr. Kamenici, trku “Plavi krug” kao podrška za obolele od dijabetesa, humanitarni ultra maraton u trajanju od 6h za pomoć Teodori Milić.

1936209_175026289565290_5448552792538818382_n

Ultra maraton – 100km

11.marta 2017. godine u Beogradu održava se ultra maraton “8.Maraton Maratona” u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Eko maraton iz Beograda, sa disciplinama na 6h, 12h, 50km i 100km.  Vremenski limit za završetak trke na 100km je 13h. Staza je kružna od 2km na Adi Ciganliji.

Kao što smo naveli, visina Vaše donacije bi iznosila u zavisnosti  od broja zajedničkih pretrčanih kilometara. Nakon isteka vremenskog limita ili pretrčane dužine od 100km, organizator registruje pretrčanu kilometražu  koju bi Vama dostavili nakon završene trke.  Nama je cilj da prikupimo deo od 4500€ koje su potrebne za sledeću transplantaciju.

Na ultra maratonu nosili bismo dres sa logom svih sponzora koji bi bio istaknut na poleđini.  Veličina logoa bi ovisila o broju sponzora.  U skladu sa našim mogućnostima, obezbedićemo adekvativnu medijsku pažnju ovoj akciji i Vašoj solidarnosti sa zajednicom.

Troškove izrade majica, prijave i odlaska na trku snosićemo lično, tako da će iznos koji uplatite u potpunosti biti preusmeren ka Radivoju Šijaku.

Kako biste bili uvereni da je sve u potpunosti u skladu sa zakonom, povodom Vaše podrške sklopili bismo prethodno ugovor kojim bismo regulisali međusobna prava i obaveze.

Zbog priprema materijala za štampu i regulisanja ugovora, molimo Vas da vaš odgovor pošaljete do 25.februara 2017.

Za sve građane koji hoće da podrže akciju, mogu se obratiti na facebook eventu:

https://www.facebook.com/events/383942698626528/

i “otkupiti” kilometar trke.

Unapred zahvalani,

Dragana Srbulović

Borislav Bućan

 

Više informacija možete dobiti na:

borislav.bucan@gmail.com

064/11-70-567