Poštovani trkači,

11. Fruška gora Open je iza nas i može se, posle svega, reći da je bio uspešan. Ono što je najvažnije je da je adrenalin proradio. Međutim, na žalost, prvi put u istoriji kluba smo morali da prekinemo neku trku.

Ovu trku obeležili su pljusak i jak vetar koji su se dogodili vrlo brzo nakon starta. U našem klubu imamo uzrečicu da nema lošeg vremena, nego samo loše opreme. Da je priča ostala na kiši i vetru, trka bi se nastavila do kraja. Međutim, u trenutku kada su do nas od trkača počele da dolaze vesti o pucanju i padanju grana po šumi iz bezbednosnih razloga smo rešili da više ne puštamo trkače velike trke u drugi krug. Do te odluke dosta njih je već ušlo u drugi krug, ali nije bilo smisla trčati po šumi i vraćati ih nazad. Neke smo vratili u trenutku kada su u drugom krugu prolazili kroz startno/ciljnu čistinu. Zbog toga primite naše najiskrenije izvinjenje. Nadamo se da time nismo nikoga jako razočarali, ali bezbednost trkača nam je iznad svega.

Pored toga primetili smo da se veliki broj trkača, verovatno zbog vrlo nepovoljne vremenske prognoze, nije ni pojavio. Kada smo videli snimke sa juga Bačke (Pivnice, Kać,…), u potpunosti smo shvatili zbog čega nisu došli i šta smo na ovoj trci izbegli.

 

Zbog svega napomenutog, svi trkači koji su regularno bili prijavljeni za 11. Otvoreno prvenstvo Fruške gore, to jest, oni koji se mogu naći na rezultatima na linku https://trka.rs/events/452/, bez obzira da li su sa vremenom ili DNF, dobijaju posebno sniženje za 11. Reciklažni maraton, tako da je za njih startnina do zatvaranja prijava 1000 dinara. Potrebno je da prilikom prijave unesete vaš startni broj u napomenu. Ako je kojim slučajem neko već platio startninu za Reciklažni, kontaktiraćemo vas i dogovoriti se oko vraćanja viška uplaćenog iznosa.

Takođe, u onoj velikoj zbrci koja je ličila na proglašenje pobednika, zaboravili smo da kažemo da su svi pobednici po kategorijama osvojili besplatne startnine za 12. Otvoreno prvenstvo Fruške gore.

 

Hvala vam svima na poverenju i vidimo se na nekoj od narednih trka.

Do sledećeg starta
ARK Fruška gora