Km sat

Kako se vodi dnevnik?

Jedino bitno je znati koliku ste kilometražu pretrčali. Ko ima GPS sat ili pedometar odlično! Ipak, za nas sve ostale smrtnike jedan sat je sasvim dovoljan. Na jednom treningu dođite na izmerenu stazu i izmerite koliko vam je potrebno vremena za 1km nekim normalnim tempom koji inače trčite. Mi u ARK Fruška Gora recimo trčimo najčešće na našim zajedničkim treninzima ~6min/km. Dakle, za pola sata imamo 5km.
Kilometer-Per-Hour-Meter

*Podaci prikazani u ovoj tabeli su oni koje su sami trkači dali i neće podlegati nikakvoj proveri. **Ako želite da se nađete na ovom spisku pišite nam na info [at] arkfruskagora.org.rs

Jedna od malih stvari koje mnogo znače jeste sportski dnevnik. Vrlo je korisno i lepo voditi ga, jer se tako ima uvid u napredak i u kontinuitet rada. Traži samo jednu svesku i 2 minuta vremena posle svakog treninga. Jednog dana prelistaćete taj dnevnik i značiće nešto više. Prepoznaćete u svemu tome jedan viši cilj, svrhu… Dnevnik je pre svega koristan u dugoročnom planiranju i pripremi za neku od trka kao što je recimo maraton. Polumaraton i maraton važe za izuzetno dobre ciljeve za rekreativce jer nisu trivijalne kilometraže u pitanju i zaista je potrebno pripremiti se psihofizički za tako nešto. Iako vam možda nije bitno vreme za koje ćete istrčati bilo koju trku, značiće vam broj pretrčanih kilometara da lakše ocenite svoju trenutnu formu i odredite svoje sposobnosti. Vrlo je bitno ne preterati, a još bitnije ne potceniti svoje sposobnosti i nikako ne otići na trku… To će vas svaki put samo ukopati psihički i mukotrpan rad pada u vodu. Mi ćemo ovde voditi jednu vrstu trkačkog dnevnika. Pisaćemo koliko je ko pretrčao kilometara u toku meseca, ne u cilju međusobnog takmičenja u obimu treninga, već jednostavno kao pokazatelj redovnosti i da bi imali sa kim da poredite svoju kilometražu. (Bilo bi suludo porediti se sa Boltom ili Oliverom Jevtić)