Kako se završava trkačka godina? Odgovor na ovo pitanje, i to već 11. put, dajemo u subotu 9.12.2023. Tada ćemo na keju Novom Sadu po ko zna kakvim vremenskim uslovima (a naš bi precednik rekao da su na našim trkama uvek idealni vremenski uslovi) trčati Reciklažni maraton. Svašta ćemo tada reciklirati. Svako po izboru. Neko medalje i majice koje su ostale od prethodnih trka, a neko energiju.

Ceo događaj je, još od prve godine svojeg postojanja, zamišljen da bude opuštenog karaktera, fokus da bude najviše na druženju trkača, sabiranju utisaka od protekle i planiranju naredne sezone. To nam od prve godine uspeva. Ali kao i svake godine, i ove će biti i ljudi koji osećaju da su ostali “nedorečeni” u toku sezone, i naravno ova trka je posvećena i njima koji su i više nego dobrodošli.

I da posebno pomenemo da i ove godine na Reciklažnom obeležavamo rođendan kluba ARK “Fruška gora”, i to 15. po redu. Malo li je?

NAPOMENA: Promenili smo standardne uslove učestvovanja. Pažljivo, pre prijave na trku, pročitajte IZJAVU koju ćete potpisati prilikom podizanja startnih brojeva.

 


Lokacija

Start će biti na Sunčanom keju u Novom Sadu, naspram Đačkog igrališta, blizu izlaska na kej iz pravca Jirečekove ulice.

 

Vreme

Subota, 9.12.2023. Start:

– maraton u 10:00
– polumaraton u 11:00

Trke

Maraton – 42.2km
Polumaraton – 21.1km

Vremensko ograničenje

6h za maraton,
3h za polumaraton

Prijave na dan trke i podizanje startnih brojeva

Centar za fizičko (Đačko iglralište) ul. Vase Savića 3 Novi Sad 45.244064428988885, 19.851560058683262

Radno vreme prijavnog centra:

 • za maraton od 8:30 do 9:30
 • za polumaraton od 8:30 do 10:30 

 

On line prijave

Na sajtu trka.rs, do 4.12.2023. (do 12h, a uplate do 16h). Za sve uplate startnine fizičkih lica poslaćemo fiskalni račun na mail kojim ste prijavljeni na trka.rs. U slučaju da Vam je potreban štampani račun, pišite nam i spremićemo Vam ga da ga podignete na samoj trci.

Kotizacija

  Cena
Do 7.11. 1500
od 7.11. do 4.12. 2000
Na dan trke 2500

Startni paket

Reciklirana trkačka majica (slučajne veličine), elektronska diploma, reciklirani startni broj, reciklirana finišerska medalja, sendvič, čaj i druga okrepa, pokloni sponzora. A možete očekivati i kuvano vino na stazi i bombone od svinje. Ono što sigurno će biti je dobro raspoloženje.

Na prijavu na dan trke ne možemo garantovati da će biti recikliranih majica, ali će sigurno biti recikliranih bandana i rukava.

Staza

 

Trči se novosadskim kejom, a staza je kružna, jedan krug iznosi 7,04 km tako da polumaratonci trče 3, a maratonci 6 krugova. Zona starta i cilja 10. Reciklažnog maratona je na novosadskom keju, naspram Đačkog igrališta, kod završetka Jiričekove ulice.

Nagrade i osnovna pravila

 • Nema novčanih nagrada. Samo osmesi i bodrenje. 🙂
 • Svi učesnici dobijaju elektronsku diplomu (na sajtu trka.rs) i finišersku medalju (naravno, recikliranu).
 • Troje prvoplasiranih u maratonu i polumaratonu dobijaju prigodne pehare  i pobedničke diplome (elektronske), kao i skromne poklone sponzora.
 • Prvih troje po starosnim kategorijama (Apsolutna, M35, M45, M55, M65, W35, W45, W55, W65) dobiće elektronske diplome na web i FB stranici kluba.
 • Učesnicima 11. Reciklažnog maratona koji ne istrče ceo maraton ili polumaraton, na portalu trka.rs otvoriće se nove trke (od 1, 2, 4, odnosno 5 krugova) i svoje rezultate će tamo moći naći. Za ove trke nema starosnih kategorija
 • Na stazi, u blizini zone start-cilj, biće postavljena jedina okrepna stanica sa vodom, čajem, dekstrozom i voćem.
 • Trkačima je omogućeno da donesu sopstvenu okrepu i postave je na stazi u za to predviđenom prostoru.
 • Trkači koji planiraju da trče više od 21,1 km prijavljuju se za maratonsku, trkači koji planiraju da trče 21,1 km ili manje prijavljuju se za polumaratonsku trku, a rezultati se pišu po istom principu kao i u maratonskoj trci.
 • Mole se trkači da se po prolasku u cilj jave sudijama, radi sigurnosti rezultata, pogotovo u slučajevima kad trku ranije završavaju

  VIDIMO SE

VAŠI ARKOVCI