Moje ime je Borislav Bućan, imam 33 godine iz Čerevića sam i amaterski se bavim sportom. Do sada sam vozio pojedinačne biciklističke vožnje od 200 do 600 kilometara. Trčao sam humanitarno za BelHospice na Beogradskom maratonu i na Krosu za dečiji osmeh, za pomoć Dečijem selu u Sr. Kamenici. Ovom prilikom želim sa Vama da povežem sport i vrednosti u koje verujem: solidarnost, pravednost i humanost kroz neobičan poduhvat.

Kilometar za Teodoru“ je humanitarni poduhvat u kome se za svaki kilometar koji pretrčim na ultra maratonu, obavezujete se da ćete donirati 100 dinara za lečenje Teodore Milić. Vaša podrška biće javno istaknuta i na dresu koji ću koristiti u toku trke nalaziće se Vaš logo.

Ko je Teodora Milić?

Teodora Milić je učenica iz Novog Sada kojoj je nedavno dijagnostikovana leukemija. Zahtev za upućivanje na lečenje u inostranstvu odbijen je od strane Republičkog fonda za zdravsteno osiguranje (RFZZO). Po predračunu za njeno lečenje potrebno je skupiti 138.000 €. Do sada su uloženi ogromni napori zajednice, njene familje, školskih drugara, komšija, sugrađana i sugrađanki i zahvaljujući tome Teodora je već otputovala na lečenje iako nisu sva sredstva prikupljena.

Ultra maraton – 6 sati trčanja

24. septembra 2016. godine u Beogradu održava se ultra maraton, disciplina u kojoj trkači trče 6 sati. Kao što sam naveo, Visina vaše donacije bi iznosila u zavisnosti od mojih pretrčanih kilometara, tj. 100 dinara po pretrčanom kilometru. Nakon isteka vremenskog limita, organizator registruje pretrčanu kilometražu. Na ovom maratonu nosiću dres na kome će biti logo svih donatora, a u skladu sa mogućnostima obezbediću adekvatnu medijsku pažnju ovoj akciji i Vašoj solidarnosti sa zajednicom. Troškove prijave i odlaska na takmičenje snosiću lično, tako da će iznos koji uplatite u potpunosti biti preusmeren ka Teodori Milić.

Kako biste bili uvereni da je sve u potpunosti u skladu sa zakonom, povodom Vaše podrške sklopili bismo prethodno ugovor kojim bismo regulisali međusobna prava i obaveze.

Njegov broj telefona je: 064/11-70-567, a mejl: borislav.bucan@gmail.com.

By Boško Stupar

Triatlonac, trkač, orjentirac, penjač, avanturista, entuzijast, boškotlonac, kažu prijatelji :)