O klubu

Atletsko rekreativni klub “Fruška gora” je klub trkača, rekreativaca i entuzijasta, a pre svega ljubitelja sporta.

Naš zaštitni znak - Fruška gora
Naš zaštitni znak – Fruška gora

Naš moto je da nije potrebno mnogo da bi se vodio zdrav život i da sport nije privilegija profesionalaca već je dostupan svima.

Mi nismo profesionalni sportisti. Ovo možemo nazvati našim hobijem. Ovo je gde trošimo slobodno vreme i energiju.

Osnivačka ekipa ARK Fruška gora
Osnivačka ekipa ARK Fruška gora

ARK Fruška gora je osnovan 13.12.2008. godine u Novom Sadu od strane ekipe sa slike: Čedo Milinović, Bojan Sič, Nemanja Nikolić, Vladimir Rašković, Boško Stupar, Zoran Marković i Duško Momić, s leva na desno, a naziv kluba je inspirisan verovatno najvećim blagom koje Novi Sad i okolina imaju, a to je naša lepa planina Fruška gora. Klub je nastao pre svega kao potreba da se organizuje grupa rekreativaca u cilju lakšeg odlaska na trke.

Delatnost kluba je popularizacija trčanja kao sporta i rekreacije uopšte, organizacija atletskih trka i drugih sportskih događaja, organizacija rekreativnih treninga i šetnji na Fruškoj gori.

Kao klub koji se stalno razvija, cilj nam je da kroz naše aktivnosti damo priliku građanima različitih uzrasta, da se pronađu u aktivnom bavljenju sportom. U našem slučaju to su bazični sportovi, trčanje, plivanje, planinarenje. Zato smo od 2011. godine pokrenuli Školu atletike za decu uzrasta od 7 do 14 godina. Već 5 godina za redom organizujemo zajedničke treninge na keju i na Fruškoj gori pod nazivom, Trčite sa nama, i u sastavu ARK Fruška gora od 2011. godine, kao sekcija postoji Klub penjača po drveću.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i da učestvuju u raznovrsnim akcijama s nama. Ne morate biti članovi kluba da bi ste bili naši prijatelji.

Biće nam čast i zadovoljstvo ako nam se javite na mail arkfruskagora.ns@gmail.com ili nam se pridružite na grupi http://groups.google.com/group/arkfruskagora preko koje dobijate obaveštenja o zajedničkim treninzima i šetnjama po Fruškoj gori.

A ako želite da postanete član, popunite pristupnicu,  dve vaše slike veličine lične karte i javite nam se na mail da se dogovorimo kako da nam sve to dostavite.