Zajednička fotografija svih učesnika susreta (foto Dušanka Lukić / AK BORAC - KLISA)
Zajednička fotografija svih učesnika susreta (foto Dušanka Lukić / AK BORAC – KLISA)

Dana 15. februara 2014. godine u organizaciji Atletskog kluba BORAC – KLISA održan je prvi susret novosadskih školica atletike za decu do devet godina. Događaj je osmišljen kao takmičenje u atletskim disciplinama dece iz četiri školice. Učesnici ovog događaja su bili:

Školica atletike AK BORAC – KLISA

Škola atletike za decu ARK FRUŠKA GORA

Školica sporta ARENA

Školica TIMM SPORTIĆ

Susret je održan u sali Srednje škole SVETI NIKOLA na Klisi. Sve je bilo odlično organizovano, tako da su deca i roditelji uživali.

Naš trener Milana Gavrilov o takmičenju je rekla: “Što se mene tiče druženje dece je bilo jako lepo. Poseban utisak na decu su ostavile medalje. Kad su došla na prvi trening posle poligona, roditelji su mi se hvalili kako su deca nosila medalje u školu i hvalila se. 🙂 Mene je posebno razveselilo to što su se naša deca pojavila u velikom broju. Naš klub je predstavljalo 14 takmičara. Učestvovali su u disciplinama skok udalj, trčanje, izdržljivost, preciznost i poligon. Bilo je 4 školice sporta i svako je radio po disciplinama posebno, takmičarski karater nije bio bio u prvom planu već više druženje.”

Ekipa školice ARK FRUŠKA GORA na takmičenju
Ekipa školice ARK FRUŠKA GORA na takmičenju

Poznati atletski stručnjak, trener i sudija Anton Gluhak, povodom ovog događaja na našoj fejsbuk stranici je napisao: “Sve pohvale za samostalnu organizaciju. Tu bi se mogla prepoznati i lokalna samouprava pa da pomogne koliko toliko i ovaj deo grada a ne samo onaj deo koji se nalazi u centru i bližoj okolini. Još jedanput čestitke za organizaciju!”

 

Anton Gluhak: "Skokovi se izvode pod budnim okom profesorke Milane Gavrilov inače poznate reprezentativke Srbije u trčanju na 3000 metara preko prepreka i reprezentativke u planinskom trčanju."
Anton Gluhak: “Skokovi se izvode pod budnim okom profesorke Milane Gavrilov inače poznate reprezentativke Srbije u trčanju na 3000 metara preko prepreka i reprezentativke u planinskom trčanju.”

U ime organizatora, Danijela Špirić, koordinator školice AK BORAC se zahvalila svima na učestvovanju i izrazila nadu da će se u budućnosti uključiti mnogi kako bi se ovakvi događaji još više uveličali.

Podela medalja, radost i zagrljaji
Podela medalja, radost i zagrljaji

I za kraj, izdvajamo komentar mame člana naše školice Vladimira, Melite: “Vrednost danas dobijenih medalja je u dečijim glavicama ista, kao da su dobili po POLUGU ZLATA! HVALA !!!”

 /ostale fotografije sa ovog događaja možete pogledati u našem foto albumu/

 

By Vladimir Bogovac

U klubu vodi dečiju sekciju poznatiju kao Školica atletike, a od ostalih aktivnosti, vodi sajt Školski program, ima svoju svaštaru koja se zove Blogovac, i možete ga pronaći na sledećem fejsbuk profilu.