Logo trka na Glavici1Otvoreno prvenstvo Fruške gore u planinskom trčanju, 4. po redu u organizaciji ARK “Fruška gora” i OAK Novi Sad biće održano 02.11.2014 godine na Fruškoj gori, na lokalitetu Glavica.

Lokalitet Glavica se nalazi na istočnim obroncima Fruške gore i deo je nacionalno parka “Fruška gora”. Prelepi prirodni ambijent pruža ljubiteljima  prirode i sporta mogućnost  za bavljenje različitim outdoor aktivnostima kao što su trčanje, planinarenje, MTB, orijentiring i dr.

3. Otvoreno prvenstvo Fruske gore 2013
Staza trke na 4.8km i 9.6km

Staza trke je kružna, dužine 4.8 km sa visinskom razlikom od +/- 280m. Stazom se može trčati ili pešačiti po želji. Trakice i markacije biće postavljeni na stazi na svakim 50 do 100m ali se skreće pažnja da svako vodi  računa  da ne zaluta. Mapa same staze biće istaknuta pre starta. Okrepne stanice biće postavljene na dva punkta, na pozici start i cilj, i na sredini kruga.

Domaćin nam je planinarski dom na Glavici. Tu će biti smešten prijavni centar, start i cilj trke kao i okrepa i posluženje posle trke.

Provod je zagarantovan :)
Provod je zagarantovan 🙂

Trke:

1.) 9.6 km sa +/- 560m visinske razlike (dva kruga) i

2.) 4.8 km sa  +/- 280m visinske razlike (1 krug).

Start trke  na 4.8km je u 11 časova.

Start  trke na 9.6km  je u 11.25 časova.

 

Limit staze:

– 2 časa za veliku trku (9.8km)

– 1 čas za malu  trku (4.8km)

 

Kategorije: Apsolutna žene i apsolutna muškarci u obe trke.

Nagrade: Tri prvoplasirane takmičarke i takmičara u apsolutnoj kategoriji na obe trke dobijaju medalje i poklone sponzora.

Prijave su otvorene do 26.10.2014 u 23.59.00 časova.

Online prijave su preko sajta trka.rs. Za obe trke možete se prijaviti OVDE.

Startnina je 300 RSD. PlAĆANJE STARTNINE JE NA LICU MESTA. U startninu ulazi diploma trke, okrepa na stazi, i posluženje posle trke.

U planinarskom domu na Glavici, gde će biti smešten prijavni centar, nudi se mogućnost noćenja po ceni od 500 RSD po osobi.  Planinarski dom raspolaže sa 30 ležaja. Organizacioni odbor je obezbedio dovoljno ležaja da učesnici koji dolaze iz daleka mogu da dođu dan ranije da se odmore za trku i da uživaju u prirodi. Prijave za smeštaj slati na dejan.nikolic@arkfruskagora.org.rs.

Parking: Do Glavice je moguće doći sa dve strane. Ukoliko se ide sa severne strane iz Sremske Kamenice, pored srednje škole MUP-a pa do kraja  puta može se doći do samog doma. Ukoliko se parkirate na Paragovu (Odmah u podnožju kada se spustite sa Iriškog venca), potrebno je samo popeti se uzbrdo stazom Fruškogorskog maratona 10 do 15 minuta.

Prevoz: Ukoliko krećete iz Novog Sada ili okoline, na start možete doći  i autobusom br. 72 za Paragovo, koji  kreće sa glavne autobuske stanice. Naš predlog je da krenete autobusom koji polazi u 8.50 časova ili u 9.35 časova. Autobusom idete do poslednje stanice  i zatim se samo popnete uz brdo  stazom Fruškogorskog maratona, za šta vam treba 10 do 15 minuta. Ovaj isti autobus iz Paragova ide nazad u Novi Sad po sledećem redu vožnje: 13.10, 14.00, 15.05, 16.25, 16.55 i 18.15 časova.