Manifestacija “Trčim za ružu” će se održati na Međunarodni dan sporta, 25. maja 2012. godine u 18h u Novom Sadu na Đačkom igralištu.

Trči i ti za ružu, obraduj dragu osobu na cilju
Trči i ti za ružu, obraduj dragu osobu na cilju

U cilju promovisanja sporta želimo da približimo trčanje kao bazični sport, kao i da pokažemo da nije sve samo “trčim da bih osvojio“, već da svako vidi da je trčanje pre svega zdrav način života i zabava. Mada u ovoj trci možda ipak osvojite – nečije srce!

Trči se jedan krug (400 metara) sa porukom koju ćete napisati na papirnom srcu, koju ćete predati na okretu gde se dele ruže, a zatim ćete nastaviti da trčite do cilja, gde bi bilo lepo da tu istu ružu poklonite nekoj sebi bliskoj osobi.

Na cilju svaki učesnik dobija diplomu, kao uspomenu na ovaj događaj.

Ovom trkom hoćemo da podstaknemo sportsko oživljavanje lokalne zajednice. Glavna poruka ove manifestacije je da smo svi ravnopravni jer sama trka nema pobednika. Pobednik je svaki učesnik koji dođe do cilja! 

Pokrovitelj trke je Grad Novi Sad. Zlatni sponzor je studio venčanica Zamak koji svakom učesniku poklanja vaučer za popust na njihove usluge.

Učestvovanje u trci je besplatno, a mesto održavanja je Đačko igralište (stadion FK Index).

Međunarodni dan sporta, koji se obeležava svake godine krajem meseca maja, velika je manifestacija sporta i sportske rekreacije, kojom građani širom sveta iskazuju svoj pozitivan stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom načinu života.

By Vladimir Bogovac

U klubu vodi dečiju sekciju poznatiju kao Školica atletike, a od ostalih aktivnosti, vodi sajt Školski program, ima svoju svaštaru koja se zove Blogovac, i možete ga pronaći na sledećem fejsbuk profilu.