VIII БУКОВАЧКИ МАРАТОН

НА ФРУШКОЈ ГОРИ

Буди у природи и ти си део ње

Старт је 11. септембра 2010. у 9.30h са аутобуске окретнице у Буковцу

Пријаве од 7.30, превоз ГСПНС бус 64 је у 7.20 и 8.20 са железниче станице у Новом Саду
Стазе пружају могућност за бициклисте, тркаче и пешаке
Пиће и храна из ранца, енергија из главе, а ноге ће све то саме поднети

Поштовани пријатељи!
Планинарско Друштво „Вилина водица” Буковац, под покровитељством Града Новог Сада, МЗ Буковац и уз подршку Планинарско-смучарског савеза Војводине је за суботу, 11.09.2010.год. припрeмила VIII Буковачки маратон на Фрушкој гори.
Буковац јe окружeн значајним историјским, сакралним и културним знамeнитостима. Природа нам јe подарила прeдивнe тeрeнe, а ми смо их волонтeрским радом, уз минималан утицај на природу прилагодили планинарским и шeтачким стазама.
Вас очекујемо на Маратону.
Претходних седам година организовали смо Буковачки маратон на Фрушкој гори: 2003. године учешће је узело 142 учесника, да би се број учесника попео близу 900.

За Вас су припремљене четири стазе маратона и то:
Стаза за најмлађе од 7 км, која води од Буковца до Вилине водице и назад,
Стаза основног маратона која води од Буковца преко Вилине водице, Астала и Бранковог гроба (Стражилово) до Буковца, у дужини од 16 км
Стаза средњег маратона, која води од Буковца преко Вилине водице, Астала, поред ТВ торња, манастира Гргетег, Крушедол и Велика Ремета, Бранковог гроба до Буковца, у укупној дужини од 35,2км
Стаза великог маратона, која води од Буковца преко Вилине водице, Астала, Иришког венца, манастира Ново Хопово, Старо Хопово, поред ТВ торња, манастира Гргетег, Крушедол и Велика Ремета, Бранковог гроба до Буковца, у укупној дужини од 47,8км.

Све стазе су видно обележене, а на контролним тачкама се налазе контролори који ће учесницима оверити пролазак кроз КТ и пружити сваку другу помоћ.
Сви који пређу било коју стазу маратона добиће захвалнице.
Најмасовнију организовану групу награђујемо пехаром, а њихово име уписаћемо на велики пехар маратона.
Старт Маратона прдвиђен је за 09.30 часова, а у Буковац се може доћи приградским аутобусом број 64, који полази са Железничке станице у 7.20 и 8.20 часова. За учеснике који желе да у Буковац дођу раније у петак (10.09.) или да након маратона остану, обезбедили смо камп са мокрим чвором и зидани објекат са струњачама (спавање у сопственим врећама), а могу се користити смештајни капацитети ПД „Стражилово“ из Сремских Карловаца на удаљености од око 3,5км.
Пријаву за маратон помежте преузети и овде.

За детаљније информације назовите нас на бројеве телефона:
021/825 017 или 064/33 00 898 Бранислав Вјерг (председник ПД),
065/200 28 23 Жељко Дулић (подпредседник ПД) или
021/826 275 Миливој Подрашчанин (члан Организационог одбора Маратона)

By Boško Stupar

Triatlonac, trkač, orjentirac, penjač, avanturista, entuzijast, boškotlonac, kažu prijatelji :)