Subota, 28.12.2013. godine, poslednji maraton u godini, maraton za recikliranje energije i snage za narednu sezonu, maraton na kome organizatori trke, Atletsko rekreativni klub “Fruška gora” i Orijentaciono atletski klub “Novi Sad”, recikliraju zaostavštine sa predhodnih trka koje su organizovali. Maraton je namenjen svim trkačima kojima rezultat nije prioritet. Ovaj maraton je zajednički trening, druženje, a ujedno i rođendanski maraton kluba, obzirom da u decembru ARK “Fruška gora” slavi 5 godina postojanja. Svi učesnici trke, volonteri i prijatelji kluba ovom prilikom se pozivaju na rođendanski maskenbal od 20:00 časova u prostorijama kluba, Dunavski park bb.

2. Reciklažni maraton je postao trka humanitarnog karaktera! Sav prihod od startnine biće namenjen mladom Lazaru Rišaru i njegovoj porodici a usmeren ka rešavanju njihovog egzistencijalnog problema. Minimalan iznos donacije je 400din koliko iznosti startnina za 2. Reciklažni maraton, a svaki iznos preko toga je više nego dobrodošao. Osim priloga u novcu prikupljaćemo i priloge u hrani i odeći. Pogledajte šta je o Lazaru pisao dnevni list Blic. O Lazaru je pisao i Nichim Izazvan. Na samoj trci imaćete priliku da upoznate i Lazara.

Dom izviđača‚ Dom izviđača – ulaz

TRKE:

  • Maraton 42,2km
  • Polumaraton 21,1km

Učesnicima 2. Reciklažnog maratona, koji ne istrče ceo maraton ili polumaraton, pisaće se istrčane kilometraže tako da neće biti trkača koji su odustali bilo na maratonskoj ili polumaratonskoj trci.

STAZA:

Trči se novosadskim kejom, kružna staza, jedan krug iznosi 4220 metara tako da polumaratonci trče 5, a maratonci 10 krugova. Start i cilj maratona nalaze se na novosadskom keju (Kej žrtava racije, Beogradski kej), naspram Doma vojske Srbije, gde će se nalaziti i jedina okrepna stanica na stazi. Prvi okret (Okret 1) se nalazi 1610 metara od cilja, uzvodno, u pravcu mosta Duga, dok se drugi okret (Okret dva) nalazi 500 metara od starta, ali sada prema železničkom mostu, tj. nizvodno.

Mapa reciklažnog maratona
Mapa reciklažnog maratona

Limit maratonske trke je 5 sati.
Na stazi, u zoni start-cilj, biće postavljena jedina okrepna stanica sa vodom, čajem, dekstrozom i voćem. Trkačima je omogućeno da donesu sopstvenu okrepu i postave je na stazi u za to predviđenom prostoru. U slučaju potrebe biće postavljena i okrepa sa vodom na Okretu 1.

Reciklažni maraton 2012
Reciklažni maraton 2012

PRIJAVE:

Online prijava. Traju do do 26.12.2013. do 24h
Prijava na dan trke se mora unapred najaviti putem e-maila maraton@arkfruskagora.org.rs.
Spisak prijavljenih takmičara možete videti ovde.

STARTNINA:

Za sve učesnike iznosi 400 dinara. Uplata na licu mesta.
Trkači koji planiraju da trče više od 21,1 km prijavljuju se za maratonsku trku s tim da im se u slučaju da ne istrče čitavih 42,2 km piše istrčana kilometraža, a ne DNF. Trkači koji planiraju da trče 21,1 km ili manje prijavljuju se za polumaratonsku trku, a rezultati se pišu po istom principu kao i u maratonskoj trci.
Prijave na dan trke i podizanje startnih brojeva u prostorijama kluba, Dunavski park bb, Novi Sad u periodu od 9 do 10:30 časova. Prostorije kluba u Domu izviđača u Dunavskom parku.

START:

Subota, 28.12.2013. u 11:00 časova na Beogradskom keju u Novom Sadu, naspram Doma Vojske Srbije.

Svi učesnici 2. Reciklažnog maratona dobijaju učesničku diplomu, a po troje prvoplasiranih u ženskoj i muškoj kategoriji, kako u maratonskoj, tako i u polumaratonskoj trci, dobijaju pobedničke diplome i medalje. Nema starosnih kategorija. Nema novčanih nagrada. Samo osmesi i “Bravo majstore/ice” 🙂
Nakon trke okrepa uz tetka Radine krofne i čaj za sve trkače, a proglašenje pobednika nakon prolaska kroz cilj prvih troje maratonaca i maratonki.
U večernjim satima, od 20h, u prostorijama kluba, Dunavski park bb, tradicionalni rođendanski maskenbal. Na žurku su pozvani svi članovi i prijatelji kluba, kao i svi učesnici 2. Reciklažnog maratona. Ulaznica za žurku su obavezna maska, broj sa trke i dobro raspoloženje.
maskenbal1

maskenbal2

maskenbal3

By Boško Stupar

Triatlonac, trkač, orjentirac, penjač, avanturista, entuzijast, boškotlonac, kažu prijatelji :)