Prirodnjačka družina BukvaList poziva vas na akciju Stražilovanje 2.

Kao što većina zna, prošle godine u ovom periodu na žalost stradao je svima nam drag planinarski dom Stražilovo na Fruškoj gori.

Ubrzo je napravljena akcija kao podrška prijateljima iz doma i samom domu, čiji smo radi gosti bili i puno lepih trenutaka u njemu proveli. Tako je nastalo Stražilovanje.

Akcija je bila više nego uspešna i bar na taj jedan vikend oživeo je i osetio se taj stari domski duh i puno pozitivne energije među ljudima. Ko je ikada bio gore i proveo neko vreme, zna o kakvim je osećajima reč. Zato drugari iz BukvaList-a hoće opet da ponove ovu akciju.

Tekođe u ovih godinu dana od požara, donji deo doma se uspeo obnoviti, najvise velikim zalaganjima ljudi iz doma, ali i zahvaljujući  prilozima i pomoći planinarskih društava, a pogotovo pojedincima, VAS. Vraćen mu je pređašnji sjaj, lepo izgleda, počeo je odskora pomalo i da radi (kafana i soba sa 12 kreveta), tako da eto još razloga da dođete i da vidite.

Akcija će trajati od subote 29.09.2012. od 9:00, do nedelje uveče 30.09.2012. , a vi dođite kada vama odgovara  i ostanite koliko vam prija.

Planirani sadržaj:

  • Izložba fotografije , teme: obnova doma, priroda,  planina- traje sve vreme akcije,
  • planinarska šetnja po okolini, oba dana od 10:00 do ručka 15:00,
  • prezentacija fotografija, ekspedicija Srbija Muztagh Ata 2012 7546nm-Kina,
  • razna nadmetanja: Viteške igre(bacanje kamena sa ramena, skok u dalj, navlačenje užeta gađanje lukom i strelom koje su takmičari sami napravili), Stare narodne igre (trka u vrećama, trka s jajetom na kašikici), Savremene igre (pikado, odbojka oba dana, fudbal).

Hrana: u subotu pasulj iz kotlića poceno od 200 RSD, ostalo vreme sopstvena iz ranca. Piće u domu po popularnim cenama.

Spavanje: Ima 12 kreveta (300 RSD noćenje), prijave po principu ko prvi devojci. Oko doma ima mesta za šatore a ko hoće može i na podloškama u trepezariji.

Kontakt:

  • Sale  063/61 55 04
  • Goran 064/ 346 9003
  • Marija 064/228 93 63

U slučaju najavljenog izrazitog lošeg vremena, akcija se pomera za sledeći vikend (06 i 07 oktobar).

Dođite da vidite dom, da se družimo, igramo i napravimo malo+ energije!

Fotografije sa prošlogodišnje akcije  na facebook stranici BukvaList-a.