To je prva međunarodna trka sa preprekama u Srbiji, koju organizuju evropska društva osmišljena za profesionalne sportiste i učesnike ekstremnih sportova, koja ima za cilj testiranje fizičke i psihičke snage. U ovoj trci ne radi se samo o trčanju i penjanju. Bitni su i odricanje, odlučnost, disciplina i snaga uma. Sve što ste u prošlosti pokušavali u vezi sa trčanjem, odnosno triatlonom, u poređenju sa ovom trkom sa preponama će vam se činiti jednostavno, samo treba da izaberete i da se registrujete na SLAVIC race. Očekujte mnogo blata, vode, adrenalina, vodenih rovova, stena za penjanje, užadi, mreža, bodljikavih žica… Na vama je samo da probate!

U prošlosti, Spartanke i Spartanci su bili najjači i najbolji na svetu. Bili su u stanju da izdrže ekstremne uslove i da ne samo jednu bitku završe pobedom. Pokažimo celom svetu da su tu danas Sloveni, koji su jednako dobri i jaki, kao što su u prošlosti bili Spartanci.

Pitaš se zašto bi trebalo da isprobaš ovu trku? Odgovor na to pitanje je vrlo jednostavan. Zapitaj se sa kojom količinom stresa moraš da se suočavaš svakodnevno i pod kojim si konstantnim pritiskom. Zato ustani sa kauča, ugasi televizor i ne ustručavaj se da pokažeš svima ko si i šta možeš. Pokaži svoje kvalitete i snagu uma, koji su u tebi. SLAVIC Race je odlična prilika da iskusiš trku sa preponama punu adrenalina, kojoj ćeš uvek hteti da se vratiš. To nije samo trka, to je način života, koji će promeniti tvoj sadašnji pogled na život. Nijedna prepreka ni iscrpljenost te neće zaustaviti da ideš napred i da postigneš željeni cilj. Taj osećaj euforije i radosti kad stigneš do cilja i kad si totalno iscrpljen ništa ne može da zameni. Prevaziđi sam sebe! Ono najbitnije ćeš shvatiti kad stigneš do cilja “Porazi najbolje … Budi najbolji”

slavic race 2

Fast race

trka duga 7 km na kojoj se nalazi najmanje 19 prepreka, postavljenih po celoj dužini staze, koje je potrebno prevazići. Ova trka je namenjena svim sportistima, koji žele da isprobaju svoje mogućnosti u zahtevnim situacijama. To je test tvoje veštine, brzine i snage.

Heavy race

trka duga 14 km na kojoj se nalazi najmanje 25 prepreka, postavljenih po celoj dužini staze, koje je potrebno prevazići. Ova trka je namenjena svim aktivnim i redovnim sportistima, koji žele da testiraju svoje kapacitete i sposobnosti pod veoma teškim uslovima, gde je neohodno uložiti mnogo fizičke snage, kako bi se uspešno završila trka.

Extreme race

trka duga 21 km na kojoj se nalazi najmanje 30 prepreka, postavljenih po celoj dužini staze, koje je potrebno prevazići. Trka je namenjena vrhunskim sportistima, koji žele da testiraju svoje limite u ekstremnim uslovima, gde treba iskoristiti svu snagu kako bi se trka uspešno završila. To je najteža trka i veliki izazov. Mnogo učesnika nije uspelo da završi ovu trku.

slavic race

 

Preuzeto sa sajta: slavicrace.com

By Boško Stupar

Triatlonac, trkač, orjentirac, penjač, avanturista, entuzijast, boškotlonac, kažu prijatelji :)