VAŽNO!!!

Usled pomeranja lokacije koncerta Boy George-a sa Štranda u Univerzitetski park pozicija Start/Cilj se pomera 500m ka Štrandu. Dakle, Start/Cilj je kod Vodovoda, sve ostalo i dalje važi!


Pogledaj Mapu staze Novosadskog Noćnog Maratona u većoj razmeri.

PRIJAVA I PODIZANJE BROJEVA:
Na dan trke, 3. jul 2010. prijavljivanje takmičara, za sve trke, obavljaće se u periodu od 19 h do 21 h. Prijavni centar biće u neposrednoj blizini bine i startne kapije, lako uočljiv!!! Takmičari koji su se prijavili preko e-maila svoje pakete moće će podići u prijavnom centru, u navedenom vremenskom periodu, poželjno bi bilo poneti dokaz o izvršenoj uplati!!!

STAZA:
Organizator trke ARK Fruška Gora, nije uspeo da dobije dozvolu od nadležnih organa za trčanje po Novom keju, tako da je došlo do određenih izmena staze kojom će se trčati.
Umesto predvidjenih 6 krugova za maratonsku trku, odnosno 3 kuga za polumaratonsku, trčaće se 10, odnosno 5 krugova od po 4220 metara.
Trka na 5 km
Trka na 5km ustvari će se samo tako zvati, trčaće se 4220m, odnosno jedan krug. Start trke je zajedno sa startom polumaratonske i maratonske trke, trči se u pravcu mosta Slobode, do okreta 1, koji će u prvom krugu biti na 2110metara udaljenosti od START-a .
Nakon okreta trči se nazad, do ciljne kapije, što znači da trkači koji su se prijavili za ovo trku, u cilj ulaze iz pravca Štranda, bez drugog okreta.
Polumaraton 21,1 km
Trkači koji učestvuju u ovoj trci,startuju kad i maratonci i trka na 4220m. Trči se u pravcu mosta Slobode, okret 1 je na 2110 metara, zatim se trči ka startu, a okret 2 se nalazi na 110 metara iza startne kapije, tako da prvi krug trčanja za polumaratonce i maratonce iznosi 4440metara, kako bi se u poslednjem krugu, pomenutih trka, izbegao poslednji okret iza startne kapije i kako bi trkači mogli opušteno i nesmetano da finiširaju.
Nakon prvog kruga polumaratonci trče tri kruga od 4220 metara  i poslednji krug koji iznosi 4000metara.U cilj se, kao i u ostalim trkama ulazi iz pravca Štranda-most Slobode.
Maraton 42,2 km
Prvi krug, kao i u polumaratonskoj trci, trči se 4440 metara , iz gore pomenutog razloga. Narednih 8 krugova iznosiće 4220 metara, a poslednji 10 krug iznosi 4000 metara. Ulazak u cilj iz pravca Štranda.

Napomena
Prvi krug polumaratonske i maratonske trke, kao i trke štafeta, iznosi 4440m, poslednji krug 4000metara, ostali, za maraton 2,3,4,5,6,7,8 i 9 , a za polumaraton 2,3,4 krug trče se 4220metara.

Trka štafeta
Jedino pravilo u trci štafeta jeste da se izmene štafeta vrše isključivo u zoni START –CILJ uz prijavu sudiji. Članovima štafeta je ostalo na izbor koliko će krugova trčati, minimum je jedan pun krug. Trkač svoju izmenu dočekuje iz pravca drugog okreta koji se nalazi na 110 metara iza startne kapije, tako da svaka izmena svuju trku počinje  u pravcu Štranda.

NAGRADE
Uslov za podelu nagrada u određenoj kategoriji je učešće barem tri takmičara u toj kategoriji.

SATNICA
19 – 21 h   PRIJAVA TRKAČA I PODIZANJE STARTNIH PAKETA
21h     START  DEČIJE TRKE NA 200 M
21 i 45 h    ZVANIČNO OTVARANJE NOVOSADSKOG NOĆNOG MARATONA
22h     START  MARATONSKE, POLUMARATONSKE I TRKE NA 5 KM
02:15h     PROGLAŠENJE POBEDNIKA , DODELA MEDALJA I NAGRADA
oko  04 h   DOČEKIVANJE POSLEDNJEG MARATONCA I ZATVARANJE TRKE
posle 04 h  DRUŽENJE DO ZORE

By Boško Stupar

Triatlonac, trkač, orjentirac, penjač, avanturista, entuzijast, boškotlonac, kažu prijatelji :)