ТРИ БГД Полудистанца – отворено државно првенство, одржаће се 12. октобра у Београду са стартом у 10 часова и подразумева 1,9 км пливања, 90 км вожње бицикла и 21 км трчања.
Оно што је још разликује од претходних трка јесте да ће овог пута саобраћај бити затворен на Обреновачком друму, од паркинга код Таложника, до Остружничког моста.

– Биће 11 такмичарских категорија, с тим да ће ветеранске бити проглашаване ако има минимум три учесника. Постоји и временски лимит, до седам сати. Драфт није дозвољен. Могуће је такмичити се и у штафетама, мушким, женским и мешовитим. Обилазак стазе је дан пред трку, 11. октобра и обавезан је за све такмичаре – истакао је неке од најзначајнијих ставки догађаја Иван Буђа, један од организатора.
Он је још додао да је организација овакве трке била специфичнија од претходних највише због регулисања саобраћаја.
– Захвалили бисмо се свим градским службама које су нам изашле у сусрет и помогле да све спроведемо како треба.

РАЗУМЕВАЊЕ СУГРАЂАНА
Организатори су још једном искористили прилику, не да апелују на своје суграђане, него да их замоле за разумевање током одржавања трке.
– Део саобраћаја ће бити затворен, као и део бициклистичке стазе на Ади Циганлији, па због тога молимо грађане и посетиоце Аде да имају разумевања и стрпљења док се не заврши манифестација.

Рок за пријаву је 3. октобар или док се не пријави 120 такмичара.
Пријаве се шаљу на mail tribgdhalfdistance@gmail.com.

Организатори манифестације су: Триатлон савез Београда, ТК „Михајло Пупин“, ТК Мул3спорт, ТК Спартак, 3А4У, уз покровитељство Министарства омладине и спорта и Српске триатлон уније.

ОПИС СТАЗЕ:

Пливање – старт са обале, пливање у језеру два круга, без изласка из воде. Последњи круг је излазак из воде, лево ка зони измене (70 м до зоне)
Бицикл – раван асфалтирани пут, осам кругова, заустављен саобраћај.
Трчање – равна асфалтирана стаза, четири круга, заустављен саобраћај.

 

10671333_317487445105180_2056859189648677329_n

 

Mapa cele trke

 

Izvori: http://www.zurnal.rs/miks/ostali-sportovi/6284/triatlon-tri-bgd-poludistanca-12-oktobra-na-adi-ciganliji

https://www.facebook.com/pages/Beogradski-Triatlon/125254100995183