ROZE TRKA – ZA DUG ŽIVOT

Povodom 8. Marta – Internacionalnog Dana žena i 20-tog Marta Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, organizujemo prvu Roze trku (šetnju) u cilju podizanja svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke.

„Pink run“ je rekreativna sportska manifestacija koja se održava širom sveta kao podrška obolelim ženama, od koje, samo u Srbiji godišnje umire 1600 žena.

“Roze Trka” (šetnja) se održava u subotu 8. Marta 2014. Godine na Adi Ciganliji sa početkom u 12:00h. Start i cilj trke je kod restorana Jezero gde će se vršiti prijavljivanje učesnika od 10:30 do 11:50h.

Na Trci ili šetnji, koja će e odvijati na kružnoj stazi oko savskog jezera, imaju pravo učešća svi oni koji na taj način žele da pruže podršku i pomoć našim majkama, sestrama, ćerkama ili prijateljicama obolelim od karcinoma dojke.

Trka je humanitarnog karaktera i prikupljena novčana sredstva će biti usmerena za finansiranje programa edukacije Uduženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dоjke „Budim zajedno“.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizujemo i akciju dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti potavljeno od 10:00 do 14:00h. pored restorana Jezero.
Za sve učesnike trke organizator je obezbedio majice, vodu i poklon od donatora trke.

Pridružite nam se i podržite prvu Roze trku (šetnju) u Srbiji koja se održava na praznik posvećen svim ženama širom sveta a u ime borbe protiv ove opake bolesti koja svakodnevno ugasi živote hiljade žena širom planete.

Trka se realizuje u saradnji sa Institutom za onkologiju i radiologiju Srbije, Institutom za javno zdravlje Srbije, pod pokroviteljstvom JP Ada Ciganlija.
Organizator trke je Fondacija Natalis u saradnji sa Sportskim savezom Rakovice i AK 21 Maj.

 

Direktor trke,
Olivera Krivokapić Dragićević
063/8134008

 

 

fc,220x200,white