Dragi Avanturisti,

Zadovoljstvo nam je da Vas Pozovemo da učestvujete u IV Trci preživljavanja u periodu od 29.-30. septembra 2012. godine. Lokacija trke kao i prethodnih godina, ostaje nepoznata do 5 dana pred trku. Proslogodisnja Trka prezivljavanja  odrzana u zlatiborskom kraju okupila je 40 timova i 120 takmicara. Ove godine ocekujemo još bolji odziv i učešće takmičara iz ostalih balkanskih zemalja.
Nadamo se Vašem dolasku i druženju.

Sportski pozdrav,

Wild Serbia

„TRKA PREŽIVLJAVANJA©

29.-30. Septembar 2012.

 

Wild Serbia iz Valjeva organizuje četvrtu po redu Trku preživljavanja i poziva Vas na novi izazov i nezaboravne doživljaje. Pravila trke i dalje važe:

 

„Stazu od 70-tak kilometara potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. To i ne zvuči tako teško, međutim od opreme timovima je dozvoljeno da koriste samo: mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju imaju na sebi. Prolazeći kroz šume, kanjone, livade i jaruge, takmičari se susreću sa raznim preprekama i opasnostima. U ovakvim uslovima potrebno je da sami naprave sklonište, zapale vatru, pronađu ili ulove hranu! Sve ove aktivnosti i domišljatost takmičara se posebno boduju pri ukupnoj oceni pobednika trke. 

 

Pobednik će biti ona ekipa koja sakupi najviše bodova, a poeni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se pređe staza, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu kao i uspešno rešene specijalne zadatke. Zato je neophodno da svaka ekipa ima foto-aparat kojim će sve te aktivnosti dokumentovati.“
U Trci preživljavanja mogu da učestvuju svi koji sebe smatraju psihofizički spremnim. Trka je internacionalnog karaktera, svake godine se organizuje u različitom delu Srbije i okuplja veliki broj učesnika balkanskih zemalja. Destinacija u Srbiji na kojoj će trka biti organizovana biće objavljena 5 dana pred početak manifestacije, 24. 09.2012. godine.

 

Trka preživljavanja se organizuje u dve kategorije: Opstanak i Avantura.

 

Kategorija „Avantura“ je namenjena svim avanturistima i ljubiteljima prirode. Ovo je prilika za uživanje i upoznavanje nepristupačnih krajeva Srbije, beg od poznatog i ustaljenog života u gradu. Kroz niz zanimiljivih zadataka, takmičari prolaze kroz netaknute predele gde će imati priliku da pokažu svoju snalažljivost u traženju hrane i krova nad glavom.

 

Učestvovanjem u trci u okviru Avantura kategorije pored pronalaženja novih granica sopstvene izdržljivosti, takmičari se uvode i pripremaju za Opstanak kategoriju i sledeće izazove u Trci preživljavanja. Staza koju je potrebno preći je do 35km a pravila trke i dozvoljena oprema su isti kao za Opstanak kategoriju.

 

U kategoriji „Opstanak“ staza od +60km predstavlja izazov i za one najhrabrije. Ako želiš da testiraš sebe i svoje sposobnosti, da vidiš od čega si napravljen, spremi se da se oprobaš u jednoj od najtežih trka na Balkanu!

 

Planina je surovo iskrena, uvek realna da nam pruži sliku kakvi zaista jesmo. Opstanak kategoriju preporučujemo učesnicima sa iskustvom boravka u prirodi i orijentiringa.

 

 


p.s. Vise informacija kao i slike i utiske takmicara sa prethodnih trka, mozete naci na nasoj web adresi: http://www.wildserbia.com/adventureraces/  Kratko podsecanje sa prethodne trke na Zlatiboru:  http://www.b92.net/putovanja/aktivni_odmor.php?yyyy=2011&mm=10&dd=04&nav_id=546782

Wild Serbia

Mob: +381 60 014 0117 +381 63 273 852

Email: adventure@wildserbia.com

Web: www.wildserbia.com

Follow us:

Facebook

Twitter

Youtube