„Brod je siguran u luci, ali to nije razlog njegovog postojanja…Pokreni se“
Atletska trka 21,1 km, Trka zadovoljstva 5 km

ORGANIZATOR TRKE: ARK TRON – PALIĆ

ORGANIZACIONI CENTAR: Muški štrad, klub De Lago, Palić

VREME I MESTO STARTA: 03.03.2012. godine, 11:00 časova klub De Lago

CILJ TRKE: obogaćivanje sportsko-rekreativnog i turističkog sadržaja na Paliću,  promocija rekreativnog trčanja, podsticanje bavljenja sportom, ukazivanje na važnost fizičke aktivnosti, omogućavanje sportskog nadmetanja svim istinskim zaljubljenicima u trčanje bez obzira na pol, godine, versku i rasnu pripadnost, nivo utreniranosti.Posebna naglašenost za uključivanje u trku rekreativaca-amatera, kao i na zabavno i zdravo korišćenje slobodnog vremena.Negovanje sportskog druženja, dalje jačanje i razvijanje sportskih prijateljstava, kako u zemlji tako i među neposrednim susedima, širenje sportske kulture.Akcenat na zdrav način života.Prijem novih zainteresovanih rekreativaca u Atletsko Rekreativni Klub TRON

STARTNINA: Za obe trke startnina je 500,00 dinara. Startni brojevi se preuzimaju na dan trke od 9:00-10,30 časova.Tolerancija je 15 minuta.Nakon 10:45 časova neće se više primati prijave, niti će biti izdavani stratni brojevi.
–         Nakon trke startni brojevi se vraćaju i služe za preuzimanje ručka (pasulj) i rođendanskog torte!

KATEGORIJE: U polumaratonu: apsolutna, M-40, Ž-40, M-50, Ž-50, M-60 i više, Ž-60 i više. U trci zadovoljstva na 5km: apsolutna muška i ženska. Trkač koji ima plasman u apsolutnoj kategoriji, ne ulazi u plasman po kategorijma.

NAGRADE:. Prva tri mesta u apsolutnim kategorijama dobijaju pehare. Prva tri mesta po kategorijama dobijaju medalje. Svi učesnici koji istrče trku dobijaju diplome sa postignutim vremenom. Na sajtu www.tron.org.rs  će biti objavljena slika učesnika sa postignutim vremenom!

OPŠTE INFORMACIJE U VEZI TRKE: Prilaz startu trke je idealan, ima dovoljno mesta za parkiranje u neposrednoj blizini starta.Start obe trke je u 11:00 časovana muškom štrandu isped kluba De Lago. Na celoj dužini staze biće redari, a obilazni put će biti delimično i potpuno zatvoren za saobraćaj. Na trci je obezbeđeno prisustvo lekara i hitne pomoći.Svaki učesnik, uvidom u svoje zdravstveno stanje i fizičku pripremljenost, na svoju odgovornost učestvuje u trci što je dužan na prijavnom listu i potpisati.Za lica mlađa od 18 godina saglasnost za učešće u trci potpisuje roditelj ili trener. Limit polumaratona je 150 minuta, a limit trke zadvoljstva na 5km je 40 minuta.