Prijatelji i ljubitelji trčanja i prirode, pozivamo vas da nam se pridružite na trening trci otvorenog karaktera u organizaciji ARK Fruška Gora i OAK Novi Sad koja će se održati 18.11.2012. na Fruškoj gori, na Glavici. Biće za svakoga ponešto, a u daljem tekstu ćemo vam detaljnije najaviti trku.

Staza: 4.86km dužina kruga i 296m visinske razlike. Google earth, Garmin i Quick Route fajlove možete preuzeti ovde.
Trke: Trčaće se jedan i dva kruga – ovaj put ćemo imati i kategorije :

Apsolutna kategorija :

* Jedan krug (4.86km) – muška i ženska konkurencija

* Dva kruga (9.72km) – muška i ženska konkurencija

Veteranska kategorija :

* Jedan krug (4.86km) – muška i ženska konkurencija

Napopmena : 

Da ne bismo uslovljavalo trkače u veteranskoj kategoriji da trče samo jedan krug, veterani i veteranke koji žele da trče oba kruga  na prijavama će moći da se prijave da trče dva kruga ali će  u tom slučaju biti zavedeni da trče u apsolutnoj kategoriji.  

Vreme starta trke : 11 h

Prijave: na licu mesta u 10h do starta trke

Startnina: ne plaća se

Okrepne stanice : na trci će biti jedna okrepna stanice koja će se nalaziti na kraju kruga

Zašto da dođete? Biće čaja i dobrog druženja!:)
Pobednici će dobiti simbolične nagrade.

Staza je veoma zanimljiva i dinamična, na delovima zahtevna, tako da trkači mogu očekivati da će prohodati ;) Staza se može trčati ili šetati, po želji. Obeležena je trakicama na drveću na svakih 50 do 100m ali se svejedno skreće pažnja da svako vodi računa da ne zaluta. Biće istaknuta mapa staze pre starta.
Domaćin nam je planinarski dom na Glavici.

Parking: do glavice je moguće doći sa dve strane. Ukoliko se ide sa severne strane, iz Sremske Kamenice, pored Srednje škole MUP-a pa do kraja puta, može se doći do samog doma. Ukoliko se parkirate na Paragovu (odmah u podnožju kad se spustite sa Iriškog venca) potrebno je samo popeti se uz brdo stazom Fruškogorskog maratona 10 – 15 min.

Prevoz : Ukoliko krećete iz Novog Sada, ili okoline, na start možete doći i autobusom 72, kojem je prva stanica kod glavne autobuske stanice. Naš predlog je da dođete ovim autobusom u 8 : 50 ili u 9:35 kada kreće sa prve stanice (možda je najbolje krenuti u 8:35 da biste sve stigli na vreme da se prijavite, zagrejete za trku, ali naravno to ostavljamo vama na izbor 🙂 ) i njime idete do poslednje stanice i zatim se samo popnete uz brdo stazom Fruškogorskog maratona, za šta vam treba 10 – 15 min. . Ovaj isti autobus iz Paragova nazad vozi u Novi Sad po sledećem redu vožnje :  13:10, 14:00, 15:05, 16:25, 16:55, 18:15.

Na sledećem mestu možete videti slike i rezultate sa prošlogodišnje trke :

Na narednim slikama možete videti profil i mapu staze.
Tačna staza i profil trke izmereni GPS-om
Mapa staze