Organizator: PSD  Vršačka kula Vršac
Datum: 6. april 2013. godine
Mesto održavanja: Planinarski dom Široko bilo na Vršačkim planinama

Dolazak do startnog mesta – iz  centra Vršca asfaltnim putem na breg preko Crkvice, Kule i Crvenog krsta odakle počinje makadam koji je u dobrom stanju. Dom je oko 10 km od centra grada. Ukoliko se do doma ide pešice najbolje je markiranim stazama kroz šumu jer se na taj način skraćuje put i stiže se za oko 1h i 30 min.

Start akcije je u 10.00 časova.

Registracija učesnika-takmičara za Vojvodjansku treking ligu :

  • Kupovinom učesničke knjižice Vojvodjanske treking lige u koju se na kraju unosi rezultat i overava učešće (100 dinara) i popunjavanjem prijavnog lista kojim se ujedno i obavezuje na poštovanje Pravilnika lige za one učesnike koji se nisu do sada registrovali.

Prijava za Treking ligu Uspon na Gudurički vrh :

  • Uplata kotizacije od 200 dinara. Svaki učesnk dobija mapu staze na A4 formatu, učesničku knjižicu u kojoj se vrši overa prolaska kroz kontrolne tačke. Svi koji uspešno savladaju stazu dobijaju diplomu na kraju akcije i bedž.

Opis staze :

  • Osnovna staza (15 km, uspon 550m, ukupno 33 bodova, vremenski limit za prelazak staze 5 sati 30 minuta) Staza ima samo kontrolnu tačku na Guduričkom vrhu KT3
  • Srednja staza (24km, uspon 1010m, ukupno 56 bodova, vremenski limit za prelazak staze 7 sati) Staza vodi na Lisičiju glavu zatim manastir u Malom Središtu, Gudurički vrh, manastir Mesić, pl.dom. Duž staze su 4 kontrolne tačke (KT1, KT2, KT3 i KT4). Voda na KT2 I KT4.
  • Velika staza (36 km, uspon 1.502m, ukupno 84 bodova, vremenski limit za prelazak staze 9 sati 30 minuta) Staza vodi na Lisičiju glavu, manastir u Malom Središtu, Gudurički vrh, manastir Mesić, Planinarski dom, Đakov vrh, pa preko Crvenog krsta i Turske glave na Kulu i do Crkvice odakle se vraća putem do planinarskog doma. Duž staze je 8 kontrolnih tačaka (KT1 do KT8) voda na KT2, KT4 KT5 i KT8.

Sve staze su markirane standardnim planinarskim oznakama (beli krug sa crvenim prstenom i dodatkom velikog slova T iznad kruga).

Svi učesnici Vojvodjanske treking lige su u obavezi da se striktno pridržavaju Pravilnika lige. Svaka nepravilnost će biti sankcionisana diskvalifikacijom.

Smeštaj: Za sve one koji se najave i dolaze ranije obezbediće se smeštaj u domu po ceni od 300 din a postoji mogućnost smeštaja u sopstvenim šatorima na livadi pored doma koji se ne naplaćuje. Ko ide na veliku stazu potrebno je da ima kod sebe baterijsku lampu. Domaćin obezbedjuje jedan obrog kuvanog jela po ceni od 200 din.

Dodatne informacije i prijave za učešće: Božinovski Ljube – 063 624 107, ili na e-mail:ljube.bozinovski@swisslion-takovo.com

Preuzeto sa sajta trkac.net.

By ARK Fruška gora

Atletsko Rekreativni Klub “Fruška Gora” je klub trkača, rekreativaca i entuzijasta, a pre svega ljubitelja sporta. Naša definicija nije nadmetanje, naš primarni cilj nije rezultat i medalja. Mi smo tu da bi uživali u ovome što radimo i nadmetali se sa nama samima! Rezultat je nešto što dolazi samo po sebi, a uspeh je satisfakcija koju dobijamo radeći ono što nas ispunjava.