Uputstvo – slovenacki

Preuzimanje startnih paketa – prijavljivanje novih takmičara

Prijavni i takmičarski centar se nalaze na Sunčanom keju, pored fudbalskog terena FK Index, nedaleko od Filozofskog fakulteta (ulica Dr Zorana Đinđića 2).

Prijavni centar je otvoren za prijave i preuzimanje startnih paketa od 17h do 19h.

  • Za takmičare koji su se prijavili preko interneta

    Biće odvojeni redovi za sve tri trke: 42km, 21km i 4km. Po dolasku na osnovu imena i prezimena volonteri pronalaze popunjene prijave. Tek pošto takmičar potpiše izjavu da učestvuje na sopstvenu odgovornost dobija startni paket.

    Ovo pravilo važi samo za one takmičare čija je prijava označena kao kompletna na startnoj listi. Svi takmičari čije prijave nisu označene kao kompletne treba ponovo da se prijave na dan trke.

  • Za takmičare koji se prijavljuju na dan trke

    Prvo je potrebno popuniti prijavu na posebnom stolu i tek sa popunjenom prijavom stati u red za tvoju trku. Startnina na dan trke iznosi 700 dinara i ne dobija se startni paket.

Mapa prijemnog centra
Mapa prijemnog centra

Kako do starta sa železničke i autobuske stanice?

Autobuska linija broj 4. vozi od železničke stanice. Izaći na uglu Fruškogorske ulice i ulice Narodnog fronta (tačka E) i odatle ima još 5 minuta peške do starta. Putanja je jednostavna i vidi se na mapi:

View Larger Map

Garderoba

Biće obezbeđena garderoba gde će se moći ostaviti stvari za vreme trke. Pri predaji i preuzimanju stvari je neophodno pokazati startni broj. Na svaku torbu će biti nalepljena etiketa.
Prostor za presvlačenje neće biti obezbeđen.

Organizator ne odgovara za vredne stvari koje se ostave u garderobi.

Staza

Staza je uslovno rečeno kružnog oblika i jedan krug iznosi 5250m. Za maraton 42km je potrebno istrčati 8 kompletnih krugova, za polumaraton 21km 4 kompletna kruga, a za minimaraton jedan skraćeni krug. Minimaratonci ne trče do drugog okreta već odmah po povratku sa prvog okreta skreću u cilj. Ovo skretanje će biti jasno označeno. Staza nema sertifikat i potpuno je ravna sa nula metara visinske razlike.

Okreti se nalaze kod novih studentskih domova i kod bivšeg pontonskog mosta odakle se pruža predivan pogled na petrovaradinsku tvrđavu i novosadske mostove osvetljene u bojama duge.

Tvrđava noću
Tvrđava noću

Trči se asfaltom u jednom smeru i tartanom u drugom. Staza je potpuno jednosmerna i time je staza maksimalno pojednostavljena. Svaki takmičar je odgovoran da broji svoje krugove. Na svakom okretu obavezno pokazati sudijama broj. Takmičari koji istrče krug manje biće diskvalifikovani.


View Staza 4. Noćnog maratona in a larger map

Okrepe

Na stazi se nalaze dve okrepe. Jedna se nalazi na prvom okretu kod novih studentskih domova. Na ovoj okrepi će se deliti i napitak Dextro Energy – na bazi grožđanog šećera. Druga okrepa se nalazi nedaleko od takmičarskog centra i ovde će se deliti voće za maratonce i polumaratonce.

Na cilju se nalazi okrepa sa vodom i voćem. Svaki takmičar sa startnim brojem dobija večeru po izboru: sendvič sa salamom ili pastu sa veganskim prelivom.

Diplome i medalje

Svaki takmičar koji završi trku dobiće učesničku medalju i diplomu.

Rezultati i fotografije

Vreme se meri za sve tri trke i objavljuje na stranicama našeg sajta. Rezultati će biti u toku trke objavljivani na oglasnoj tabli u takmičarskom centru, i uporedo na internetu na stranicama ovog sajta. Vreme mere sudije u cilju i svaki takmičar treba da jasno pokaže svoj starni broj pri ulasku u cilj kako bi mu vreme bilo zapisano. U slučaju nepravilnosti možete se obratiti glavnom sudiji ili nakon maratona da nam pišete na maraton@arkfruskagora.org.rs

Događaj će pokrivati nekoliko fotografa, ali fotografije neće biti objavljene isto veče, već u roku od nedelju dana nakon maratona.