3. Noćni maraton

3. Noćni maraton

“Avantura, snaga, izdržljivost, lepota, moć; neka tvoja čula osete maraton. Da ti srce kuca u ritmu noćne muzike, da ti disanje prati talase Dunava, trči pod zvezdama, trči 3. Noćni maraton u Novom Sadu.”

Jer ja hoću da trčim noću!

Pridruži se pravoj ekipi, budi deo 3. noćne avanture, trči na 3. Noćnom maratonu.
 
 
 
 

Atletsko rekreativni klub “Fruška gora” , 23.06.2012. u 21h na Sunčanom keju u Novom Sadu, organizovaće:

3.Noćni maraton

Prateće trke manifestacije su:

  • maraton (42,195km),
  • polumaraton (21,095km),
  • mini maraton (4km)
  • Ove godine, za razliku od predhodnih, štafete će trčati isključivo maratonsku trku! Maksimalan broj učesnka u štafeti je 6.

PRIJAVA– za sve tri trke kao i za svakog učesnika štafete iznos kotizacije je 800,00 din. Trkači se mogu prijaviti on line, ili na dan trke u prijavnom centru, u periodu  od 17h do 19 h. Iznos kotizacije je 800,00 dinara, isti je, kako za on line prijave tako i za prijave na dan trke. ON LINE PRIJAVE TRAJU DO 15. JUNA. U startninu od 800 din ulazi i večera posle trke.

TAKMIČARI PRIJAVLJENI NA DAN TRKE U STARTNOM PAKETU NE DOBIJAJU MAJICU.

Takmičari prijavljeni na dan trke koji ne žele startni paket, već samo broj, mogu da plate startninu od 300din. Svi finišeri dobijaju medalju.

 Online prijave.  Online prijave su zatvorene!

NAGRADE-pobednici sve tri trke, kako u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji,  dobijaju pehare i diplome.

  • Pobednike maratonske i polumaratonske trke sleduju i vredne robne nagrade!
  • Kao i svake godine biće proglašeni i najbrži Novosađanka i Novosađanin.
  • Tri prvoplasirane štafete dobijaju pehare i diplome – štafete trče samo maratonsku trku.

 NEMA NOVČANIH NAGRADA, NI STAROSNIH KATEGORIJA!!!

STAZA videti najnoviju informaciju >>> Staza je usled radova na keju promenjena i krug je skraćen sa 7km na 5km tako da maratonci trče 8 krugova a polumaratonci 4 kruga.

Vremenski limiti na 3. Noćnom maratonu iznose:

  • Minimaraton 4km – 40min
  • Polumaraton 21.1km – 3h
  • Maraton 42.2km – 6h

Noćni maraton je trka za sve trkače, a posebno za početnike i rekreativce. Zbog toga vremenski limit nije definisan kako bi ograničio učesnike samo na one najbrže, već kako bi pokazao da svako može da trči!

Staza će čitavom svojom dužinom biti obeležena i obezbedjena, duž staze biće postavljene dve okrepne stanice, a na okretima, kao i na poziciji start-cilj, nalaziće se sudije.

Finišeri na sve tri trke dobijaju medalju i diplomu!!!

Kao i svake godine organizator 3.Noćnog maratona obećava nezaboravan provod!!! 🙂

Pravila Noćnog maratona:

Noćni maraton je sportska manifestacija koja sa svoje tri prateće trke želi da privuče što veći broj trkača rekreativaca, a u isto vreme i da poveća broj trkača koji će trčati olimpijski maraton 42,2 kilometra.

Pravo učešća na 3.Noćnom maratonu imaju sve osobe starije od 18 godina, mladji uz pratnju trenera ili roditelja, koji se u predvidjenom vremenskom roku prijave na neku od trka.

Start maratonske trke i start mini maratona zakazani su za 21h, dok će polumaratonci startovati jedan sat kasnije u 22h. Razdvajanje startova organizator primenjuje kako bi se smanjila gužva, koja  je neizbežna nakon grupnog starta, kao i da bi maratoncima donekle olakšao trku.

Maratonci trče 8 krugova, polumaratonci 4 kruga, a učesnici Mini maratona trče jedan krug. Prilikom ulaska u cilj svaki takmičar će biti fotografisan zajedno sa vremenom prolaska kroz cilj, što će biti jedan od kriterijuma prilikom formiranju ciljne liste, pored sudijskog zapisnika. Sudije će se nalaziti na okretima, kao i na poziciji start cilj.

Svi trkači moraju imati startni broj postavljen isključivo na grudi, obavezno je trčati u majici!!!

Trka štafeta na 3.Noćnom maratnu organizovaće se samo za maratonsku trku 42,2km. Štafete mogu brojati minimalno 2 trkača, a maksimalno 8 trkača. Izmena štafeta vrši se na poziciji START – CILJ, u za to predvidjenom prostoru.

Mapa staze:

 

 

 

Sportski pozdrav!