Liga na keju

Liga trčanja je trening – takmičenje, koje je nastalo još pre više godina kao ideja članova triatlon kluba Dynamic. Ona se održava jednom nedeljno uspešno već dugi niz godina. Taj dan i vreme koji su rezervisani za njeno održavanje zavisi od doba godine. Naime,  početak tj. start lige je subota (od oktobra do marta) i sreda (od aprila do septembra).

Trenutno je termin Lige sreda u 17:00

Potrebno je doći 15 minuta pre starta Lige kako bi se prijavili i preuzeli startni broj. Trkači bez startnog broja dobijaju 20 sekundi penala na rezultat.

Pogledajte rezultate poslednje lige i statistiku u 2011 godini u većem prozoru.

Na ligu mogu da dođu svi, bez najave. Mesto starta lige je Sunčani kej – Novi Sad, kod “Vodovoda”. Liga je trčanje na 5.000m, ali ako trkač želi, može da trči 2.000m, 3.000m ili čak 10.000m, zavisno od svojih mogućnosti ili ciljeva. Ovaj dan u nedelji je uvek rezervisan za proveru svakog sportiste koliko je napredovao u svojim treninzim tokom prethodne nedelje, ali prvenstveno (što je na početku održavanja ove lige i bio cilj osnivačima) bitno je druženje sportista iz raznih grana sporta, jer ovde su dobrodošli svi koji se bave sportom profesionalno ili rekreativno, kao i oni koji tek imaju nameru da počnu da se bave sportom. Još jednom moram napomenuti da na ovoj trening – trci nije važno da li ste prvi ili poslednji, jer je ovo trening koji svima jednom nedeljno donosi proveru svojih mogućnosti.

 

Ovom prilikom treba napomenuti i najbrža vremena koje su sportisti do sada ostvarili na Ligi. Najbolje vreme od muskaraca istrčao je Ognjen Stojanović , član  TK “Triogy Racing”  ( 15 : 47 ) dana 05.06.2013, a od žena Svetlana Brkić (18:15) dana 03.08.2005, tada članica TK “Dynamic”.

Na ovom sajtu ćete imati priliku da redovno pratite rezultate Lige, kao i statistiku pojavljivanja i pobeda sportista. Za ažuriranje i dostavljanje rezultata, pomoću kojih ćemo imati sveže vesti o postignutim vremenima, članovi našeg kluba posebno zahvaljuju profesoru Ferenc Kamasiju.

Nadamo se da će se broj ljubitelja sporta i rekreacije povećavati iz nedelje u nedelju.