Zoran Dačević

Zoran Dačević
Zoran Dačević - polumaraton u Apatinu
Rođen 27.07.1991.
Za sada završena Srednja Mašinska Škola (Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje)
Trenutno 1. godina studija na Fakultetu za menadžment smer mediji.
Sportska biografija: Sa 8 godina trenirao fudbal , ubrzo i odustao. Od tada pa do danas igram samo rekreativno po potrebi 😀 . Zatim trenirao Aikido oko godinu dana, posle čega prelazim na Bejzbol koji sam trenirao oko 5 godina. Bio clan BK Vojvodina kao i reprezentacije SCG i ucestvovao na Evropskom prvenstvu za kadete u Bugarskoj. Uporedo sa tim trenirao i nekome mozda manje poznat sport Banatske šore i sa Novosadskom ekipom osvojio titulu “Svetskog šampiona” . Krajem 2009 prestajem sa Bejzbolom . Od tada ne toliko redovno idem trcanje , a česce voznje biciklom. I pomalo sam se pored toga bavio streljaštvom.
2009 – prvo učesce na Novosadskom maratonu u oktobru u trci na 10,5 km gde sam bio čak 15. mesto sa vremenom 52’’ 48’’’ .

2010 – drugi put učestvujem u istoj trci i ostvarujem gotovo isti rezultat 53’’ 06’’’ . (uz prethodnu pripremu od čak 2 nedelje :D)
*Iste godine prvi put odlazim sa društvom na Fruškogorski maraton 33km.

2011 – Ove godine na Fruškogorskom maratonu smo se odlučili na 61km i to nam je bio plan da pređemo za 2 dana :S . U čemu smo verovali ili ne uspeli. Sve sa šatorom u kom smo prespavali kod manastira Jazak i sa sve vrećama za spavanje kao i torbama napunjene hranom koja bi bila dovoljna da nahrani pola afrike … Ali to je bilo tad i nikad više, oni koji su bili i u nedelju na maratonu znaju kakvo je vreme bilo pogotovo na delu od Brankovca pa sve do Popovice  .
*Kasnije je došao i moj prvi Bukovački maraton na kom sam sa drugarom planirao da predjemo 16km (što brže) pošto nismo baš bili spremni za više. Umesto toga greškom ljudi koji su bili zaduženi da nas usmere na pravi put otišli smo na 35km. Nekim čudom smo to završili na 10-11 mestu :D.
*Negde početkom oktobra postajem clan ARK Fruška gora “preko veze” i trčim svoju prvu stafetu na Novosadskom maratonu.
*Zatim je na red došao Apatinski polumaraton koji je moj prvi polumaraton ikad. Istrčao sam ga za 1’ 45’’
Planovi za dalje: Prelazak Fruškogorskog ultramaraton, Bukovački veliki maraton, i još nekoliko polumaratona ukoliko budem u mogućnosti.
Pored toga bih voleo da se oprobam u orijentiringu,planinarenju, spotskom penjanju , a velika želja mi je da skačem sa padobranom i da učestvujem u Ninja Ratnicima XD