Marija Đaić

Zovem se Marija Đaic, rođena sam 22.4.1991. (sad kad svi ovo znate, kontaktirajte me, da podelim svoje rođendanske želje sa vama 🙂 ),  u Novom Sadu. Završila sam gimnaziju, a trenutno studiram na Medicinskom fakultetu, smer defektologija.

Volela bih da kažem da potičem iz sportske porodice, i kako sam od malena u svemu tome i kako sam naučena da volim šumu, prirodu , sport.. Ali ne. Kao mala išla sam na gimnastiku, pa na sve moguće vrste plesova, pa na borilačke sportove .. ali sve je to bilo kratkog daha. Još u osnovnoj školi sam shvatila da mi timski sportovi tipa odbojka, košarka i slično, nisu omiljeni .. Ali onda sam odjednom postala trkačica. Odlučih da počnem da trčim. Ne nekog posebnog dana. Nije bio ni prvi u mesecu . Ni ponedeljak. Nisam želela ni da smršam (dobro, to uvek želim, ali nije bilo nešto hitno 😉 ) Nisam krenula s nekim. Ni zbog nečega. Krenula sam zbog sebe. Malo po malo, dan za danom, i to je to. Uvuklo se pod kožu. To nije ni navika. Ovo je sad nešto mnogo više. Uspevaš nešto da uradiš sa svojim telom, što nisi ni mislio da možeš. I to samo svojom snagom, voljom i sa malo treninga. Dobro, ne baš malo, ali… 🙂

Konačno postižem neke rezultate. Samo ja. Samo zbog sebe. I za sebe. I ponosna sam na to. Nisam “sjajna trkačica” zato sto sam Ja dobra. Ja sam dobra zato što sam trkačica.

Trčanje za mene nije samo sticanje kondicije. To je i izduvni ventil. Kad imam težak dan, odem na kej istrčim se i eto. Kao da je sve u stvari, sve vreme bilo ok. Kad sam srećna –još bolje, počastim se trčanjem, pa mi bude još bolje. Moji kući često znaju da kažu : “ Ajde idi istrči se malo, pa se vrati, mnogo si bolja tad”. Trčeći, upoznala sam mnogo divnih ljudi iz sveta trčanja, što mi je takođe jako drago. Znam kome mogu da se obratim za savete, zajedničke treninge i sve ostalo, i da nema veze s trčanjem. Sve su to sjajni ljudi. A i kako da ne budu , trčanje od nas stvara sjajne osobe.

Za sada ne mogu da se pohvalim sa nekim velim brojem trka, diploma, medalja, ličnih rekorda, ali…. samo čekajte. Pohvaliću se. 🙂