Eleonora Bogdanović

Eleonora Bogdanović

Rođena je 28. aprila 2003. u Novom Sadu. Završila je Osnovnu školu “Dositej Obradović” i Gimnaziju “Laza Kostić” (opšti smer), obe sa odličnim uspehom. Trenutno je student Fakulteta tehničkih nauka (FTN), na smeru Računarstvo i automatika.

Sportom se bavi od svoje 4. godine, kada je prvi put zaplivala u plivačkom klubu “Vojvodina” sa grupom “Ribice”. Plivanjem se bavila punih 7 godina i takmičila se u svim plivačkim stilovima, u kojima je osvojila nekoliko medalja. Nakon toga se bavila 6 godina odbojkom u svojoj školi, u klubu SK “Volley” (kod Andrije Gerića). Nakon završetka osnovne škole, napustila je odbojku i krenula na trkačke treninge, članstvom u ARK Fruška gora. Učestvovala je na brojnim trkama, a svoju najdužu distancu je istrčala na trejl treningu na Fruškoj gori, 26 km.

Završila je školu jahanja u konjičkom klubu “Novosadski sajam”, gde se družila sa konjem Dagijem. Oprobala se u i biatlonu u Kanjiži i u triatlonu u Novom Sadu, gde je oba puta bila na postolju, a jedno izvesno vreme se bavila i sportskim penjanjem. Ušla je i u svet orijentiringa, gde je 2018. i 2022. bila šampionka države u svojoj kategoriji. Rekreativno se bavi i MTB biciklizmom.

Najveći podvig u svojoj sportskoj karijeri je imala sa svojih tek napunjenih 13 godina, kada je sa roditeljima obišla veliki deo Vojvodine – biciklom. Ciklotura je trajala 14 dana, dok je vozila više od 680 km.