U subotu, 9. aprila,  na Fruškoj gori, u organizaciji PAK “Matterhorn”, biće održano I kolo Treking lige-lige u planinskom trčanju (pešačenju).  Start je zakazan za 9 časova sa Popovice, ispred planinarskog doma “Železničar”, gde je predviđen smeštaj učesnika, kao i oporavak posle trke. Cilj je takođe, na Popovici, na istom mestu. Startnina se ne plaća. Učesnicima koji žele da od Novog Sada autobusom stignu do Popovice, najzgodnije je da iskoriste gradski bus broj 74 koji od Železničke stanice kreće u 8:00 (cena karte je 80 RSD).

Trka je u dužini od 50 km. Njena trasa je:

Popovica (start)-Glavica-Stolovi-Selište-Planin. dom Stražilovo-Brankiv grob-Manastir Grgeteg-Manastir Krušedol-Manastir Velika Remeta-stari put za Beograd-TV toranj-Manastir Staro Hopovo-Manastir Novo Hopovo-Iriški Venac-Kraljeva Stolica-Popovica (cilj).

Zahtevniji delovi što se tiče uspona su:

Glavica-Stolovi, potok na Stražilovo-Brankov grob, prva polovina deonice Brankov grob-Manastir Grgeteg, drugi deo deonice Manastir Velika Remeta, stari put za Beograd u deonica Manastir Hopovo-Iriški Venac.

Kao pomoć orijentaciji učesnicima će služiti oznake (srca) Fruškogorskog maratona, i to u delovima od Popovice (start) do Manastira Grgeteg, od TV tornja do mesta skretanja za Staro Hopovo i od Iriškog venca do Popovice (cilja), kao i oznake trougollova Fruškogorske transverzale, i to u delovima od Krušedola do velike Remete i od TV tornja do Iriškog venca.

VAŽNE NAPOMENE:

Deonica Manastir Grgeteg-Manastir Krušedol treba ići asfaltnim putem koja vodi do Krušedolskog prnjavora a zatim u njemu na prvoj raskrsniciskrenuti levo i stepenicama pored groblja doći do Manastira Krušedol tj, ovde nikako ne treba pratiti oznake (trouglove) Fruškogorske transverzale. Pro kretanju od Krušedola do Velike Remete, odmah od Krušedola treba ići šumskim putem (označenim trouglovima), nikako asfaltom. Deonica Velika Remeta-stari put za Beograd treba ići asfaltnim putem koji od Manastira vodi pravo ka starom putu za Beograd ( NE trouglovima transverzale). Na mestu izlaska na stari put treba skrenuti levo non-stop njime ići do TV tornja. Na deonici TV toranj-Staro Hopovo, važno je uočiti mesto skretanja (levo) ka starom Hopovu. Ono je označeno sićušnom strelicom na drvetu i nalazi se u blizini jedne drvene rampe.

Voda , na žalost, neće biti dostupna na svakoj kontrolnoj tački, nego na Popovici, kod Grgetega (samog Manastira, kod kapije) u Manastiru Velika Remeta i kod Manastira Staro Hopovo (u srkvici kod mostića ),  a možda i od dobronamernih izletnika, tako da jeOBAVEZNO nositi sa sobom par flašica za vodu.

Sistem bodovanja ze ekipno takmičenje će se razlikovati od onog za pojedinačno. Za ekipni plasman računaće se zbir bodova 3 najbolja plasirana takmičara u ekipi, dodeljenih po ekipnom sistemu. S obzirom na dužinu i valovit karakter staza Treking lige, više je nego jasno da je pobednik svaki učesnik koji savlada stazu u celini, za čega će biti posebno nagrađen. Ipak, glavni dobitak će mu biti u sigurnom poboljšanju opšteg zdrastvenog stanja, zbog dugotrajne aktivnosti u prekrasnoj i zdravoj prirodnoj sredini, daleko od zagađenih motornih vozila i fabrika, kao i zbog druženja sa prijatnim ljudima.

Detaljne informacije možete dobiti od organizatora na telefone:

063/65 77 65

063/803 55 18  i

013/341 258