5,164 koraka do istorije (manje, više i sa kišom i bez kiše :P)

 

16.maj.2015

 

Jedan od najizazovnijih maratona koji možete istrčati u vašem životu i definitivno najznačajniji zid ikada sagrađen. Bar za Kineze! Prijave se zatvaraju nakon što se 2500 ljudi prijavi, što se od 99 prošlog veka redovno dešava. Ovaj maraton je okupio trkača iz 60 različitih zemalja u 2014-toj.

Uglavnom, možete birati tri distance: maraton, pola od maratona (popularnije ovu trku zovemo polumaraton ili 8.5km trku zadovoljstva, zabave ili sl.).

Za početak mapa, a onda više detalja:

ZID

Visinska razlika:

 

 

VR

 

Učesnici maratona moraju imati najmanje 18 godina na dan trke. Ne smeta ako imaju više.

Učesnici polumaratona moraju imati najmanje 16 godina na dan trke.

Učesnici trke radosti moraju imati najmanje 12 godina na dan trke. Učesnici mlađi od 12 godina mogu se takmičiti na ovoj trci ali samo uz prisustvo starije osobe koja bi ih pratila po zidu.

Svi finišeri dobijaju medalju. Mala simbolična nagrada je obezbeđena za prvo troje finišera maratona i polumaratona i u muškom i u ženskom plasmanu. (Valjda nisu cigle).

Prijava za trku:

– Kupovinom jednog od dva turistička paketa, šestodnevnog ili sedmodnevnog. Za sve one koji nisu iz Kine, a takvih ima, morate se prijaviti na sajtu Albatros Adventure. Zadnji rok za prijavu je 16 mart 2015, međutim može se desiti da se mesta popune još pre početka 2015-te.

Markacija staze:

– Table na kojima možete pročitati na kom ste kilometru su postavljene na svakom kilometru. Znaci su obojeni i jasno vidljivi. Ne sa meseca, ali vama će svakako biti. Na mapi možete videti da na svakih 4km imate i okrepnu stanicu. Neke od stanica služe energetska pića i banane kao i vlažne sunđere. Ako vam je sunđer suv, možete odmah uložiti reklamaciju.

Start i finiš:

– Sve tri distance imaju isti start i finiš. Jing i Jang trg, kod tvrđave Huanyaguang ili 黄崖关 na kineskom. Prilikom prijave, obavezni ste dati svoje vreme koje procenjujete za ovu trku. Potom će vas staviti na mesto u talasu u skladu sa vašim datim vremenom. Trkači trke zadovoljstva startuju u zadnjem talasu. Na dolasku, svaki takmičar dobija svoju knjižicu sa detaljnim uputstvima i smernicama.

Limit:

-Maratonci moraju proći 32-gi kilometar pre isteka 6 sati od njihovog starta. Svi trkači koji su na stazi nakon što prođe 8 sati, biće pokupljeni kolima i odveženi do clijne linije.

 

Doktori:

– Na dan trke, tim danskih doktora i kineskih bolničara će svakom trkaču kojem je to potrebno pružiti pomoć.

Više info., prijavljivanje i sve ostalo na originalnom site-u: http://great-wall-marathon.com/

 

GWM

 

image_greatwall