Reciklaža
Reciklaža je budućnost!

Atletsko Rekreativni Klub “Fruška gora” postoji već 4 godine 🙂 i za to vreme smo ostvarili neke zapažene rezultate i dali razloga ljudima da žele da znaju za nas. Iza nas stoje tri Noćna maratona, dva Otvorena prvenstva Fruške gore, jedna Trka za ružu i pored toga smo učestvovali na nebrojeno drugih manifestacija. I sve je to rezultat čistog i suludog entuzijazma i mladalačke energije 🙂

Za 4. rođendan kluba smislili smo nešto posebno za vas i nas da se lepo provedemo a i ispratimo svetske trendove – recikliramo! Reciklažni maraton je nastao kao ideja da se recikliraju stari startni brojevi, preostale medalje, diplome i ostali materijal sa prethodnih trka koje smo organizovali kako bismo mogli da napravimo jednu trku za koju ni nama ni vama neće biti potreban novac.

Trka je zamišljena da bude kao “hamburg maraton“, trka gde se trkači samoorganizuju kako bi napravili sebi ugođaj i istrčali maraton u domaćinskoj atmosferi. Prijave, merenje vremena, okrepe kao i sve ostalo će biti u tom duhu.

Glavna trka ove sportske manifestacije jeste maraton 42,2 km, a prateće trke se sastoje od željenog broja istrčanih krugova, sa posebnim osvrtom na Mini maraton 5,3km i polumaraton 21,1km. Proglašenja pobednika vršiće se samo za maratonsku trku i to u apsolutnoj ženskoj i apsolutnoj muškoj kategoriji. Pobednici pratećih trka, neće biti proglašavani. Organizator će u ciljnu listu upisati i sva zabeležena vremena i kilometraže trkača, koji žele da se njihovi rezultati nađu na ciljnoj listi, tj. u konačnim rezultatima.

RECIKLAŽNI MARATON (koji je ujedno i rođendanski maraton) u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba “Fruška gora” i Orijentiring atletskog kluba “Novi Sad”, održaće se 22. decembra 2012. godine u 11h u Novom Sadu na Novosadskom keju.

Nagrada nema!!! Svi maratonci finišeri, dobijaju medalju-recikliranu sa 3. Noćnog maratona, na poleđini datum i naziv RECIKLAŽNOG MARATONA, kao i originalnu diplomu. Svi ostali učesnici, koji završe svoje trke ili željene distance, dobijaju recikliranu diplomu, sa predhodnih trka, ali sa oznakom RECIKLAŽNOG MARATONA.

Nakon trke za sve učesnike obezbeđeni su čaj i krofne!!!

U večernjim časovima 19h – 01h, u prostorijama Doma izviđača, Dunavski park bb, povodom 4. rođendana ARK “Fruška gora”, organizovaće se maskenbal na koji su pozvani svi učesnici RECIKLAŽNOG MARATONA.

Maske obavezne! Piće i dobro raspoloženje poneti sa sobom. Ozbiljne i dosadne ne puštamo 😛

Slike sa prošlogodišnjeg rođendana – maskenbala možete pogledati na sledećem linku : galerija

prošlogodišnji rođendan – maskembal ARK Fruška gore

Detaljne informacije :

VREME  PRIJAVA:  od 9:30h do 10:30h

MESTO PRIJAVA:  u Domu izviđača, Dunavski park bb

GLAVNA TRKA : maraton (42.1 km)

PRATEĆE TRKE : polumaraton (21.09 km) i trka na 5.3km

NEMA ŠTAFETA!

STARTNINA: besplatna

START: u 11h (ispod mosta Duga)

STAZA: kružna, 5275m krug

OKREPNA STANICA : biće postavljena ispod mosta Duga, na poziciji START – CILJ, gde će biti i sudijska ekipa, sudije će takođe biti postavljene i na okretima.

Obzirom na činjenicu da se organizator odlučio da ovu trku organizuje isključivo zbog druženja i trčanja, rezutati trke su stavljeni u drugi plan, tako da se svi trkači mole da nakon istrčane trke prijave svoj rezultat sudiji kako bi smo imali što precizniju konačnu listu. Ovo ne znači da se rezultati neće meriti ili da će se beležiti sa manjom pažnjom. Dobrom komunikacijom između trkača i sudija sigurno će doći do olakšanja i poboljšanja vođenja rezultata. Time će se postepeno menjati i svest onih trkača koji nekada znaju malo i da zakinu od svog vremena 😀

By ARK Fruška gora

Atletsko Rekreativni Klub “Fruška Gora” je klub trkača, rekreativaca i entuzijasta, a pre svega ljubitelja sporta. Naša definicija nije nadmetanje, naš primarni cilj nije rezultat i medalja. Mi smo tu da bi uživali u ovome što radimo i nadmetali se sa nama samima! Rezultat je nešto što dolazi samo po sebi, a uspeh je satisfakcija koju dobijamo radeći ono što nas ispunjava.