Jahorinski planinarski maraton će se održati 14.10.2012.  za seniore -apsolutna kategorija, na stazi Gornje Pale-Ogorjelica. Prijave za učešće mogu da se izvrše na: mladen.pdjavorina@gmail.com ili na telefon +387 65 466 342. Takođe, svi zainteresovani mogu da se prijave i na prijavnom stolu kod starta trke, od 9 do 1o sati, u nedjelju ujutro na dan trke.
14.oktobra, na dan  Pokrova Presvete Bogorodice,  na Jahorini će ujedno biti otvorena još jedna planinarska staza na kojoj su članovi planinarskog društva “Javorina” Pale predano radili u protekle dvije godine. Zelena staza ili staza 2 je plod volonterskog rada članova PD”Javorina” ali i mnogih drugih građana Pala i Istočnog Sarajeva koji su svojim nesebičnim angažmanom doprinijeli uređenju ove planinarske turističke staze na Jahorini.
Od institucija zaslužnih za ovaj sportski događaj, u prvom redu ističemo Olimpijski centar “Jahorina” i Hotel “Bistrica”.
Generalni sponzor Jahorinskog maratona je kompanija “Majneks” Pale, koja je obezbjedila vrijedan nagradni fond maratona.
Na stazi maratona je prigodno postavljeno 8 kontrolnih tačaka na kojima se služi osvježenje za sve takmičare i na kojima se vodi evidencija o prolaznom vremenu takmičara.
Na trci mogu učestvovati svi sposobni i zdravi ljudi stariji od 16 godina, a u prijavama se pored maratonca i planinara nalazi i veliki broj atletičara i biatlonaca.
U utorak , 28.avgusta 2012. u 11:30h na planinarskoj stazi 1u Gornjim Palama, održaće se start Drugog jahorinskog maratona.
Jahorinski planinarski maraton obezbeđuju Gorska služba spašavanja Jahorine, Dom zdravlja Pale  i sanitetska služba Crvenog krsta Pale.
Organizator maratona je Planinarsko društvo “Javorina” Pale.
Dobro nam došli!

Planinarsko društvo “Javorina” Pale

Start trke Velikog maratona će krenuti nakon svečanog presecanja vrpce i otvaranja planinarsko/turističke staze Poljice-Jahorina, koje će izvesti predstavnik Turističke organizacije Istočnog Sarajeva, na Jahorini,  tačno u 11:30h. Dužina staze je 14km a vremenski limit 2 sata.

Prošle godine su do cilja stigla ukupno 33 takmičara dok su pored prva tri, izuzetnu spremnost pokazali i četvrtoplasirani -Bojan Dupljanin(1985. god) iz Sarajeva, petoplasirani Željko Dulić ( 1984.god) iz Novog Sada, šestoplasirani Amer Ćuran(1995.god) iz Prnjavora, sedmoplasirani Rabota Dragan-Ruđo(1968.god) iz Pala, osmoplasirani Miloš Šljivić( 1964.god) iz Pala, devetoplasirani Stojan Đurić ( 1983.god)iz Gradiške i desetoplasirani Asim Višća(1992.god) iz Sarajeva.