Nama jeste, jer doći u organizaciji bilo čega do broja 13 čini svakog organizatora srećnim. A nadam se da ćemo naše raspoloženje preneti i na vas i da ove godine na stazi na keju neće nedostajati sreće.

I ove godine trčimo pored Dunava. Pokazalo se da svežina dunavske vode je najbolji lek za junske vrućine. A ove godine sve uz zvuk benda sa bine, i uz mikrofon našeg trijatlonca svetskog putnika Zivlaka. Osmeh sa lica nećete skidati, mada, postoji šansa da će biti malo kiseliji kad čujete neke nove viceve koje je naš Zoran eksluzivno prošvercova iz Laosa, gde je zarobljen proveo više od godinu dana.

A ove godine spremamo još jedan događaj (pored vraćanja bine). Organizovaćemo i štafetnu polumaratonsku trku 4x5275m. Trčanje jeste individualni sport, timski duh nema cenu.

Zato rezervišite poslednji vikend juna za jedan valcer kraj Dunava.

Detaljnije informacije možete naći u nastavku teksta. Lake noge i nadamo se da se vidimo i ove godine!

Organizator manifestacije

Atletsko rekreativni klub “Fruška gora” – Novi Sad

https://www.facebook.com/ArkFruskaGora

Datum

Subota 25.6. pa do nedelje 26.6. dok ne dočekamo poslednjeg maratonca

Mesto

Sunčani kej bb, Novi Sad, Srbija (kod fudbalskog igrališta FK Indeks)

Koordinate: 45.244343, 19.853495

Trke obuhvaćene manifestacijom

 • Noćni maraton na keju u Novom Sadu
  • Maraton 42,2 km
  • Polumaraton 21,1 km
  • Minimaraton – 5.275km
  • Štafetni polumaraton – 4x5275m
 • Virtualni Noćni maraton (istrčan na bilo kojem delu planete)
  • Maraton 42,2 km
  • Polumaraton 21,1 km
  • Minimaraton – 5km

Datum i satnica

Subota 25.6.2022.

 • 14:00 – 18:00 – Preuzimanje startnih paketa na dan trke
 • 19:45 – Zvanično otvaranje manifestacije
 • 20:00 – Start Minimaratona i Maratona 42,2km
 • 21:15 – Proglašenje pobednika Minimaratona
 • 22:00 – Start Polumaratona 21,1km i Štafetnog polumaratona
 • 00:00 – Proglašenje pobednika Štafetnog polumaratona, Polumaratona i Maratona
 • 02:00 – Dočekivanje poslednjeg učesnika i zatvaranje manifestacije

Takmičarski centar

Sunčani kej bb, Đačko igralište, nedaleko od Filozofskog fakulteta (ulica Dr Zorana Đinđića 2), Novi Sad.

Prijave i kotizacija

Prijave se otvaraju 14.2. i traju do 20.6. Biće moguć ograničeni broj prijava za pojedinačne trke na sam dan trke po ceni od 3000 RSD uz pun paket.

Prijave za sve trke (uživo, štafetne i virtuelne) idu preko portala, i samo preko portala trka.rs. U slučaju problema sa logovanjem i slično, kontaktirajte administratore portala, jer Noćni maraton ne može da pristupi vašim podacima za logovanje, niti da vam resetuje šifru.

Nakon prijave, portal šalje takmičaru mejl sa popunjenom uplatnicom. Česta pitanja

Prijavi se ovde

CENOVNIK

Pojedinačne prijave

Od Do Maraton Polumaraton Minimaraton
14.2.2022. 24.2.2022. 1800 RSD/18€ 1800 RSD/18€ 1800 RSD/ 18€
25.2.2022. 20.5.2022. 2200 RSD/22€ 2200 RSD/ 22€ 2200 RSD/ 22€
21.5.2022. 20.6.2022. 2200 RSD/22€ 2600 RSD / 26€ 2600 RSD / 26€

Od Do Virtualni
Maraton
Virtualni
Polumaraton
Virtualni
Minimaraton
14.2.2022. 20.6.2022 2000 RSD / 20€ 2000 RSD / 20€ 2000 RSD / 20€

Štafetni polumaraton

Za štafetni maraton jedna osoba sa jednog naloga prijavljuje sve učesnike i kao klub navodi naziv štafete. Štafeta može da ima od 2 do 4 člana. Jedan takmičar može da trči više izmena koje ne moraju biti uzastopne. Bitno je da se izmena izvrši u zoni starta/cilja. Cena kotizacije po članu štafete je ista kao i cena polumaratonske trke i zavisi od dana uplate. Svaki takmičar u štafeti dobija pun startno-finišerski paket.

Grupne prijave

Da bi se ostvarilo pravo na cenu grupne prijave, neophodno je da sve takmičare prijavite preko jednog naloga na trka.rs, i da sa tog naloga budu prijavljeni samo takmičari sa te grupne prijave. Potrebno je da pre grupne prijave nas kontaktirate na kontakt@nocnimaraton.rs radi dogovora. Minimalni broj trkača na grupnoj prijavi je 10. Startne pakete podiže isključivo osoba koja je prijavila učesnike i potpisuje izjavu/saglasnost za svoju grupu. Za grupne prijave odobravamo popust od 10%

Prijave se zatvaraju 20.06.2022. u 23:59, a uplata je moguća do 21.06.2022. u 15:59.

Takmičarski paket

Takmičari dobijaju sledeće:

 • trkački rukavi 13. Noćnog maratona
 • kačket 13. Noćnog maratona
 • startni broj sa čipom za elektronsko merenje vremena,
 • finišerska medalja
 • okrepa  na stazi
 • organizovana garderoba
 • finish okrepa (sendviči, voće, kikiriki,)
 • pivo (alkoholno ili bezalkoholno)
 • masaža posle trke
 • provod koji garantuje band sa bine
 • + potencijalni pokloni sponzora.

Preuzimanje startnih paketa

Na dan trke u takmičarskom centru od 14 do 18h. Svaki takmičar pri preuzimanju startnog paketa potpisuje izjavu o učestvovanju na sopstvenu odgovornost. Za maloletna lica potpisuju roditelj, staratelj ili ovlašćeno lice.

Pravo učešća na trkama

Punoletna lica – imaju pravo učešća na sopstvenu odgovornost na svim trkama.

Maloletna lica* –  NE MOGU učestvovati na maratonskoj trci, a za učešće na Minimaratonu ili Polumaratonu NEOPHODNO je da prilože pismenu saglasnost roditelja, staratelja ili ovlašćenog trenera.

*Lica koja na dan trke nemaju napunjenih 18 godina su maloletna.

Nagrade

Pobednici sve tri trke, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji, dobijaju pehare. Pobednička štafete dobijaju pehare i učesnici prve 3 štafete i pobedničke medalje.

Pobednici svih tri trka dobijaju i robne nagrade, poklone sponzora.

Tradicionalno, najbrži Novosađanin i Novosađanka na maratonskoj trci biće nagrađeni peharima i diplomama.

Finišeri na svih trka dobijaju medalju, učesničku diplomu (elektronsku) i ciljnu okrepu.

Nema novčanih nagrada, ni starosnih kategorija!

Staza

Staza će biti jasno obeležena i maksimalno obezbeđena. Duž staze nalaziće se volonteri koji će biti zaduženi za bezbednost trkača. Na okretima, ključnim mestima, kao i na poziciji Start-Cilj, nalaziće se sudije. Na okretu i na liniji start / cilj  će biti postavljene okrepne stanice, na okretu samo sa vodom, a okrepa u zoni start / cilj će pored vode imati i voće, dekstrozu i sl, finiš okrepa će se nalaziti u okolini Đačkog igrališta (biće detaljno obeleženo).

Staza će biti kružna u dužini od 5275m.

Broj krugova po trci:

 • Minimaraton – 1 krug
 • Polumaraton – 4 kruga
 • Maraton – 8 krugova
 • Štafetna trka –  4 x 1 krug

Pravilnik Noćnog maratona

Glavno pravilo Noćnog maratona je fer i bezbedno takmičenje. Za sve ostale detalje pročitajte Pravilnik Noćnog maratona

Pravilnik Virtualnog Noćnog maratona

Trka se otvara na dan zatvaranja prijava (oko 20.06.2022.). Ideja je da trčite kad i svi, ali smo svesni da u kućnim uslovima to često nije moguće, ali nije ni neophodno.

U trci nema pobednika, ali će rezultati sa trke biti uvezeni na portal trka.rs, tako da ćete moći da se poredite sa kolegama. Takođe ćete moći sa portala da skinete elektronsku diplomu.

Svim prijavljenim takmičarima će par dana nakon trke biti poslat startni paketi (koji uključuje i startni broj, jer znamo da ih neki od vas skupljaju), a onima koji prijave svoje vreme, i finišerske medalje. 

Šaljemo samo na adrese u Srbiji, tako da, ako niste iz Srbiji, molimo vas da nam dostavite adresu nekog vašeg prijatelja koji će to preuzeti. Preuzimanje paketa, uz raniju najavu, biće moguće i tokom preuzimanja paketa za redovne trke. 

Prijave rezultata će se vršiti preko google forme, gde ćete unositi vaše podatke, uključujući i startni broj, svoje vreme, i neku potvrdu vremena, u vidu slike sa aplikacije ili linka ka treku na aplikaciji.

Sav prihod virtuelne trke će biti uplaćen u humanitarne svrhe. Podsećamo da je prihod prošlogodišnje trke uplaćen baš ovogodišnjem voditelju Zoranu Zivlaku sa ciljem da mu prisilan boravak u Laosu učini lakšim.

Cena startnine se neće menjati i ostaje ista do zatvaranja prijava. U nju su uračunati troškovi slanja na teritoriji Srbije. 

Pravilnik Štafetnog Noćnog polumaratona

Trka počinje istovremeno kad i trka polumaratona. Svi takmičari će dobiti startne brojeve, kao i posebnu štafetu (za sada nepoznatog oblika) koju nose sa sobom i predaju sledećem trkaču u zoni cilja. Moguć je i manji broj trkača od 4, to jest da jedan trkač istrči više od jedne (uzastopne ili ne, nebitno) izmene. Prilikom svake izmene, trkač mora da prođe kroz zonu cilja da bi se „izmena“ evidentirala.

Vremenski limiti

Trke su limitirane tako da i najsporiji trkači bez problema mogu da završe svoje trke, a da se pri tome ne remeti organizacija:

 • Maraton  42,2km – limit  6 sati
 • Polumaraton 21,1 km – limit  4 sata
 • Minimaraton  –  limit 1h

Kontakt

U slučaju bilo kakvih pitanja, sugestija ili žalbi vezanih za 13. Noćni maraton možete nam pisati na kontakt@nocnimaraton.rs.

Pratite nas na društvenim mrežama.

Kao i svake godine, organizator obećava nezaboravan provod! A ove godine vraća se bina.

Organizator zadržava pravo na izmene detalja najave. Svaka promena će biti naglašena i blagovremeno objavljena na stranicama ovog sajta.

By ARK Fruška gora

Atletsko Rekreativni Klub “Fruška Gora” je klub trkača, rekreativaca i entuzijasta, a pre svega ljubitelja sporta. Naša definicija nije nadmetanje, naš primarni cilj nije rezultat i medalja. Mi smo tu da bi uživali u ovome što radimo i nadmetali se sa nama samima! Rezultat je nešto što dolazi samo po sebi, a uspeh je satisfakcija koju dobijamo radeći ono što nas ispunjava.