I ove godine će ekipa iz , Atletsko rekreativnog kluba “Fruška gora” i Orijentaciono atletskog kluba “Novi Sad” reciklirati svu svoju pozitivnu energiju, nakupljenu tokom naporne sportske sezone, i organizovati još jedan, 10. po redu, Reciklažni maraton.

Ceo događaj je, još od prve godine svojeg postojanja, zamišljen da bude opuštenog karaktera, fokus da bude najviše na druženju trkača, sabiranju utisaka od protekle i planiranju naredne sezone. To nam od prve godine uspeva. Ali kao i svake godine, i ove će biti i ljudi koji osećaju da su ostali “nedorečeni” u toku sezone, i naravno ova trka je posvećena i njima koji su i više nego dobrodošli. Dakle na ovom događaju, kako bi naš predsednik kluba rekao, u idealnim vremenskim uslovima jer smo mi tako naručili, recikliramo svi zajedno pozitivnu energiju, ovogodišnju formu, mi, kao organizatori, recikliramo zaostavštine sa prethodnih trka koje smo organizovali, ali i slavimo 14. rođendan kluba ARK “Fruška gora”.  

Lokacija

Sunčani kej u Novom Sadu, naspram Đačkog igrališta.

Vreme

Nedelja, 11.12.2022. Start: – maraton u 10:00 – polumaraton u 11h

Trke

Maraton – 42.2km Polumaraton – 21.1km

Vremensko ograničenje

6h za maraton, 3h za polumaraton

Prijave na dan trke i podizanje startnih brojeva

Centar za fizičko (Đačko iglralište) ul. Vase Savića 3 Novi Sad Radno vreme prijavnog centra: – za maraton od 8:00 do 9:30 – za polumaraton od 8:00 do 10:30

On line prijave

Na sajtu trka.rs, do 6.12.2022.

Za sve uplate startnine fizičkih lica poslaćemo fiskalni račun na mail kojim ste prijavljeni na trka.rs. U slučaju da Vam je potreban štampani račun, pišite nam i spremićemo Vam ga da ga podignete na samoj trci.

Kotizacija

  Pojedinačna prijava    Grupna prijava
Do 14.11. 1000 1000
od 15.11. do 6.12.    1300 1000
Na dan trke 1500 nije moguća

Grupne prijave

Pravo na grupne prijave imaju klubovi ili grupe pojedinaca koji prijave bar 10 trkača. Da bi ostvarili pravo na grupnu prijavu, jedna osoba je dužna da prijavi sve trkače na portalu trka.rs, preko koje će ići sva komunikacija. Takođe, ta osoba će podizati startne pakete za celu grupu. Pojedinačno podizanje paketa (za trkače prijavljene preko grupne prijave) neće biti moguće. Pored prijave svih trkača na portalu trka.rs, biće potrebno dostaviti i spisak trkača zajedno sa osnovnim njihovim podacima (ime, prezime, pol, trka, godište, mail) na sledeći mail organizatora trke: ark.fruskagora.ns@gmail.com

Startni paket

Reciklirani trkački rukavi, elektronska diploma, reciklirani startni broj, reciklirana finišerska medalja, sendvič, čaj i druga okrepa. A možda bude i kuvano vino i bombone od svinje.

Staza

 

Trči se novosadskim kejom, a staza je kružna, jedan krug iznosi 7,04 km tako da polumaratonci trče 3, a maratonci 6 krugova. Zona starta i cilja 10. Reciklažnog maratona je na novosadskom keju, naspram Đačkog igrališta, kod završetka Jiričekove ulice.

Nagrade i osnovna pravila

  • Nema novčanih nagrada. Samo osmesi i bodrenje. 🙂
  • Svi učesnici dobijaju elektronsku diplomu (na sajtu trka.rs) i finišersku medalju (naravno, recikliranu).
  • Troje prvoplasiranih u maratonu i polumaratonu dobijaju prigodne pehare  i pobedničke diplome, kao i skromne poklone.
  • Prvih troje po starosnim kategorijama (Apsolutna, M35, M45, M55, M65, W35, W45, W55, W65) dobiće elektronske diplome na web i FB stranici kluba.
  • Učesnicima 10. Reciklažnog maratona koji ne istrče ceo maraton ili polumaraton, na portalu trka.rs otvoriće se nove trke (od 1, 2, 4, odnosno 5 krugova) i svoje rezultate će tamo moći naći. Za ove trke nema starosnih kategorija
  • Na stazi, u blizini zone start-cilj, biće postavljena jedina okrepna stanica sa vodom, čajem, dekstrozom i voćem.
  • Trkačima je omogućeno da donesu sopstvenu okrepu i postave je na stazi u za to predviđenom prostoru.
  • U slučaju potrebe biće postavljena i okrepa sa vodom na Okretu 1.
  • Trkači koji planiraju da trče više od 21,1 km prijavljuju se za maratonsku, trkači koji planiraju da trče 21,1 km ili manje prijavljuju se za polumaratonsku trku, a rezultati se pišu po istom principu kao i u maratonskoj trci.
  • Mole se trkači da se po prolasku u cilj jave sudijama, radi sigurnosti rezultata, pogotovo u slučajevima kad trku ranije završavaju

 

VIDIMO SE
VAŠI ARKOVCI