Not a member? Register

ПОЗИВ НА ОЗРЕНСКИ ПЛАНИНАРСКИ МАРАТОН 2012.

ПОЗИВ НА ОЗРЕНСКИ ПЛАНИНАРСКИ МАРАТОН 2012.

Поштовани планинари, атлетичари, маратонци, бициклисти и сви остали спортисти и љубитељи природе, позивамо вас на Озрен, на осми међународни „Озренски планинарски маратон 2012“, који ће се од 01. до 03. јуна 2012. године одржати на простору планине Озрен.

За љубитеље природе и рекреације припремили смо пет стаза, и то:

Ултрамаратон, дужине 104 км, коју препоручујемо онима који су довољно физички припремљени и одважни да издрже дуго пјешачење.

Стаза Остравица, дужине 46,8 км, намијењена је онима који желе, без претјераног напора, освојити највиши врх Озрена али и проћи многим другим прелијепим предјелима ове планине.

Стаза Краљица, дужине 35,5 км, коју препоручујемо свим планинарима, и која је према нашој оцјени најљепша од припремљених планинарских стаза.

Стаза Јадрина, дужине 23,6 км, коју због њене љепоте а мале тежине препоручујемо свима који се баве спортом и рекреацијом, али и шетачима и љубитељима природе.

Стаза задовољства, дужине 5,8 км, намијењена је прије свега најмлађима али и онима који из било ког разлога нису у могућности прећи неку од дужих стаза.

На маратон се долази у петак, 01. јуна 2012. године, послије 18,00 часова, код манастира Светог Николе на Озрену, гдје се пријављује организаторима и подиже камп. Исто вече у кампу ће бити организовано такмичење у припремању „Озренског златног котлића“, те дружење уз логорску ватру. Они који не стигну доћи у петак могу доћи у суботу, 02. јуна до 08:00 часова. Старт маратона на свим стазама је у 09:00.

Предвиђено је да последњи маратонци на циљ стигну до 17:00 у недељу, 03.јуна. За учеснике који то желе могуће је коначење на стази у „Кући меда“ у Брезицима (КТ-13), у Планинарском дому на Краљици (КТ-14).

У Калуђерици је предвиђено коначење у властитим шаторима у кампу, у викендицама и манастирском конаку у непосредној близини кампа.

За све информације везане за маратон и најаве учесника можете се обратити Слађани Лазаревић путем телефона +38765/951-555 или на e-mail sladjalazarevic@yahoo.com

Добро нам дошли !

ПРЕДСЈЕДНИК

ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА

Јово Николић