Not a member? Register

Još malo do 2. trkačke žurke

Plakat za Noćni maraton

Još malo pa stiže i 2. Noćni maraton

Bliži se datum održavanja 2. Noćnog maratona u Novom Sadu, a i organizacija se zahuktava do belog usijanja! Prošle godine smo dobili dosta pohvala i nešto kritika. I jednima i drugima ste nas zadužili da ove godine moramo da budemo bolji!

Mnogi imaju različite motive zašto trče, ali mislim da će se mnogi složiti sa mnom u jednoj stvari:

zdravo je kul!!!

Tako je kul kad možeš da uživaš u vitkom i zdravom telu, kad možeš da preplivaš Dunav, prepešačiš Frušku Goru, popneš se uz stepenice bez da ti treba lift… Tako je kul kad se krećeš zato što hoćeš i možeš a ne zato što moraš!

Opet nam se javljaju i dolaze prijatelji iz svih Ex-Yu republika na ovo (videćete :)) nezaboravno druženje! Spisak je prešao 100 prijavljenih takmičara a listu možete pogledati ovde. Još nije kasno za elektronsku prijavu, ali ipak požurite 😉

Postavlja se pitanje šta je u stvari trka i šta trkači u Srbiji i šire očekuju od trke. Odmah ću da se ogradim i da kažem da Noćni maraton nije najbolja trka. Ali sa 100% sigurnošću mogu da kažem da je Noćni maraton najbolja, najluđa i najizazovnija žurka na ovim prostorima!!!

Postoji razlog zašto ARK Fruška Gora ekipa raste. Nadam se da se ta energija oseća, a na dan trke ćemo dati sve od sebe da tu našu mladalačku energiju i entuzijazam prenesemo na stazu, kroz muziku, navijanje, bodrenje…

Kao što smo već napisali u zvaničnoj najavi, biće ovde lep takmičarski paket, trudimo se da bude što bogatiji, trudimo se da pokrijemo sve esencijalne segmente trke i omogućimo fer plej, a što je najbitnije, spremamo žurku! Ako nas vreme posluži ima da ostanemo do nedelje uveče!!! 🙂 Imaćete prilike da se pobliže upoznate i sa našim kolegama iz drugih sportova, koji će doći da pokažu kako i oni moćno izgledaju 😀

Na ovoj trci će biti dosta debitanata u polumaratonu. To me izuzetno raduje i ja ih ovom prilikom pozdravljam i zahvaljujem što su odabrali baš naš Noćni da im bude prvi. Potrebno je samo malo hrabrosti, a za motivaciju i energiju ćemo se mi pobrinuti 🙂 Ovo je maraton za sve ljude. Niko nije dovoljno loš ili spor da ne može ovde da se kvalifikuje, bar ne još uvek 😀 Imamo za svakog ponešto od 6km do punog maratona, pa ko želi i može, nek izvoli.

Prošle godine je kiša pokušala da nam pomrsi planove. Čini mi se da smo mi pomrsili planove njoj, jer smo mi ipak uspeli da se ekstra provedemo!