Plakat za Noćni maraton
Još malo pa stiže i 2. Noćni maraton

Bliži se datum održavanja 2. Noćnog maratona u Novom Sadu, a i organizacija se zahuktava do belog usijanja! Prošle godine smo dobili dosta pohvala i nešto kritika. I jednima i drugima ste nas zadužili da ove godine moramo da budemo bolji!

Mnogi imaju različite motive zašto trče, ali mislim da će se mnogi složiti sa mnom u jednoj stvari:

zdravo je kul!!!

Tako je kul kad možeš da uživaš u vitkom i zdravom telu, kad možeš da preplivaš Dunav, prepešačiš Frušku Goru, popneš se uz stepenice bez da ti treba lift… Tako je kul kad se krećeš zato što hoćeš i možeš a ne zato što moraš!

Opet nam se javljaju i dolaze prijatelji iz svih Ex-Yu republika na ovo (videćete :)) nezaboravno druženje! Spisak je prešao 100 prijavljenih takmičara a listu možete pogledati ovde. Još nije kasno za elektronsku prijavu, ali ipak požurite 😉

Postavlja se pitanje šta je u stvari trka i šta trkači u Srbiji i šire očekuju od trke. Odmah ću da se ogradim i da kažem da Noćni maraton nije najbolja trka. Ali sa 100% sigurnošću mogu da kažem da je Noćni maraton najbolja, najluđa i najizazovnija žurka na ovim prostorima!!!

Postoji razlog zašto ARK Fruška Gora ekipa raste. Nadam se da se ta energija oseća, a na dan trke ćemo dati sve od sebe da tu našu mladalačku energiju i entuzijazam prenesemo na stazu, kroz muziku, navijanje, bodrenje…

Kao što smo već napisali u zvaničnoj najavi, biće ovde lep takmičarski paket, trudimo se da bude što bogatiji, trudimo se da pokrijemo sve esencijalne segmente trke i omogućimo fer plej, a što je najbitnije, spremamo žurku! Ako nas vreme posluži ima da ostanemo do nedelje uveče!!! 🙂 Imaćete prilike da se pobliže upoznate i sa našim kolegama iz drugih sportova, koji će doći da pokažu kako i oni moćno izgledaju 😀

Na ovoj trci će biti dosta debitanata u polumaratonu. To me izuzetno raduje i ja ih ovom prilikom pozdravljam i zahvaljujem što su odabrali baš naš Noćni da im bude prvi. Potrebno je samo malo hrabrosti, a za motivaciju i energiju ćemo se mi pobrinuti 🙂 Ovo je maraton za sve ljude. Niko nije dovoljno loš ili spor da ne može ovde da se kvalifikuje, bar ne još uvek 😀 Imamo za svakog ponešto od 6km do punog maratona, pa ko želi i može, nek izvoli.

Prošle godine je kiša pokušala da nam pomrsi planove. Čini mi se da smo mi pomrsili planove njoj, jer smo mi ipak uspeli da se ekstra provedemo!

By Boško Stupar

Triatlonac, trkač, orjentirac, penjač, avanturista, entuzijast, boškotlonac, kažu prijatelji :)