Avanturistička trka na Tari
Avanturistička trka na Tari

Ako ste spremni za izazov i smete da osetite, doživite drugu stranu prirode planine Tare kroz izazov koji će Vam pružiti Avanturistička trka u borbi sa vremenom prolazeći kroz nepristupačne predele, kanjone, reku, šumu, jezero vozeći mountain bike ili plivajući sa vašim timom ne oklevajte i prijavite se!

01 AVANTURISTICKA TRKA (adventure race) održaće se u periodu od 11-13 juna na planini Tari u organizaciji Adveture team-a i suorganizatora Turističke organizacije Bajine Bašte, Nacionalnog parka Tara.

Prelepa planina Tara
Prelepa planina Tara
Tara
Canjoning

Avanturističke trke spadaju u grupu multi sportova koju čine više disciplina mountin bike, kajak, orijentiring, kanjoning, trčanje, treking i održavaju se u prirodi. Modifikacija su Urban Race koje se organizuju u gradovima.

Obe trke karakterisu timski rad od 2 ili 4 osobe sa ciljem da se predje staza od 20-60 km po kontrolnim tačkama zadatim od organizatora, mogu trajati od 10 sati do nekoliko dana. U svetu se organizuju svetska i evropska prvenstva i to na najatraktivnijim turističkim destinacijama a broj ekipa ide i preko 50.

Biciklistička deonica
Biciklistička deonica

Pozivamo sve zainteresovane koji su avanturističkog duha i vole izazov da uzmu učešće i pođu u avanturu po Tari.

Organizator trke
Aleksandar Brborović
www.adventureteam.in.rs
prijave na email: ime.prezime kontakt telefon
adventure.srbija@yahoo.com

Trkački segment
Trkački segment

Prema nezvaničnim informacijama, na trci će učestvovati timovi od po 2 ili 4 člana i svi članovi treba da pređu celu stazu a kapiten tima je odgovoran za ostale članove. Predviđeno je da se staza od oko 40km prelazi kroz tazličite discipline: plivanje, kajak, brdski bicikl, kanjoning… a da kroz celu trku bude prožet orjentiring, tj. da svaki vid kretanja kroz stazu ima za smisao pronalaženje kontrole, tj. da kontrole vode takmičare kroz trku.

Kako bi takmičar imao dovoljno vremena da organizuje potrebne rekvizite potrebno je na vreme prijaviti se. Prijave su najkasnije do 1. juna 2010. Planiran je organizovan prevoz iz Beograda, a detaljne informacije o smeštaju, startnini, nagradama i ostalim detaljima o trci će biti blagovremeno objavljene na sajtu trke.

By Boško Stupar

Triatlonac, trkač, orjentirac, penjač, avanturista, entuzijast, boškotlonac, kažu prijatelji :)