30.01.2011. ARK Fruska Gora organizuje sportsku akciju i druženje, pod nazivom “Trčimo u prirodi.” Cilj akcije je da ukaže na povezanost sporta sa prirodom i benfita koje ovo dvoje imaju na ljudsko zdravlje.

Akciji se planiraju pridružiti atletsko rekreativni klubovi iz Kule, Sombora, Subotice i Beograda. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane rekreativce iz Novog Sada i šire da nam se pridruže.
Akcija se sastoji od zajedničkog treninga koji ćemo održati na Fruškoj Gori. Plan je da laganim dzogingom istrčimo fruškogorske staze duge 6km i 8.5km. Posle trčanja odrzaće se mala tribina na temu “Planinskog trčanja” gde će iskusni sportisti i stručnjaci iz ovog domena podeliti svoja iskustva sa planinskih trka, i koji će nam objasniti zašto je dobro baviti se planinskim trčanjem. Organizator obezbeđuje malu okrepu ali se mole svi koji planiraju da dođu da ponesu hranu i vodu sa sobom.
Okupljanje je zakazano za 11h ispred železnicke stanice u Novom Sadu, odakle zajedno (kollima/busom) idemo na Popovicu gde se smeštamo u Planinarski dom “Medicinar”, odakle krećemo sa trčanjem.

Za ljude koji planiraju ici gradskim busom do Popovice, zamolio bih da se pojave 10h25min na autobuskoj stanici kod stajalista za bus br. 74  koji polazi za Popovicu u 10h40min.

Za sve dodatne informacije, kontakt:
Dejan Nikolić, 064/338 10 94