U subotu, 24. septembra,  na Fruškoj gori, u organizaciji PAK “Matterhorn” Pančevo, biće održano 3. kolo Treking lige Vojvodine – Srbije 2011. Start je zakazan u 9 časova sa Popovice za one koji kombinuju trčanje/pešačenje, ili u 7:30 časova za one koji samo pešače (planinare), ispred planinarskog doma “Železničar”, gde je predviđen smeštaj učesnika, kao i oporavak posle trke. Cilj je takođe na Popovici na istom mestu. Startnina se ne plaća. Učesnicima koji žele da od Novog Sada autobusom stignu do Popovice, najzgodnije je da iskoriste prigradski bus broj 74 koji kreće ispred Železničke stanice, a cena karte je 90 RSD.

Primarna trka koja se boduje, u dužini je od 57 km, a trči/pešači se crna staza (srednji zapadni maraton do 2010.)!

Druga staza u dužini od 33km, predstavlja stazu zapadnog malog maratona do 2010., a namenjena je početnicima u dužem planinskom trčanju/pešačenju, trenutno nedovoljno spremnima za primarnu stazu, kao i onima kojima iz nekih ličnih razloga ne odgovaraju prevelike planinske dužine.

Zahtevniji delovi što se tiče uspona su: Start Popovica – Kraljeva stolica; Bešenovački Prnjavor – Letenka; Dolina kestenova – Crveni čot; Manastir Beočin (Rasadnik) – PTT Brankovac; Ledinci – Cilj Popovica.

Kao pomoć orijentaciji učesnicima će služiti oznake (srca) Fruškogorskog maratona na celoj dužini staze.

Voda, na žalost neće biti dostupna na svakoj kontrolnoj tački, nego na Popovici, u Vrdniku, u Jazačkom Prnjavoru (izvor), izvor pre Pinkijevog groba, pumpa kod betonskog korita u Bešenovačkom Prnjavoru, Letenka, Andrevlje, Testera (česma van staze), Crveni čot, Rasadnik (česma van staze), česma kod restorana Zmajevac, a možda i od dobronamernih izletnika i meštana sela kroz koja se prolazi 🙂

Detaljne informacije možete dobiti od organizatora Hudeludis Lambrosa na telefone:

063/65 77 65, 063/803 55 18  i 013/341 258