U subotu, 4. decembra, u organizaciji PAK “Matterhorn”, biće održano V kolo Treking lige– lige u planinskom trčanju (pešačenju). Start je zakazan za 9 časova sa Popovice, ispred planinarskog doma PSD “Željezničar”, gde je predviđen smeštaj učesnika, kao i oporavak posle trke. Cilj je, takođe na Popovici, na istom mestu. Učrsnici mogu trčati (pešačiti) jednu od staza.

Primarna trka koja se boduje, u dužini je od 57km i predstavlja stazu Istočnog srednjeg maratona sa Fruškogorskog maratona. Njena trasa je : Popovica-Glavica-Stolovi-Selište-Plan. dom Stražilovo-Brankov grob-Manastir Greteg-TV toranj-Kraljeva stolica-Vrdnik-Manastir Jazak-Brankovac-Zmajevac-Ledinci-Popovica (cilj). Zahtevniji delovi što se tiče uspona su Glavica-Stolovi, potok Stražilovo-Brankov grob, prva polovina deonice Brankov grob-Manastir Grgeteg, Manastir Jazak-Brankovac i, naravno, Ledinci-Popovica(cilj). Kao pomoć orijentaciji, učesnicima će služiti oznake (srca) sa Fruškogorskog maratona, koje treba pratiti celom dužinom ove staze. Voda će učesnicima biti dostupna kod kapije Manastira Grgeteg, na ulazu i izlazu iz Vrdnika, u Jasku i kod kafane na Zmajevcu, a možda i od dobronamernih izletnika.

Duga staza, u dužini 33km, predstavlja stazu Istočnog malog maratona sa Fruškogorskog maratona i namenjena je početnicicma z dužem planinskom trčanju (pešačenju), trenutno nedovoljno spremnima za primarnu trku, kako i onima kojima iz nekih razloga ne odgovrajau prevelilke planinske dužine.

S obzirom na dužinu i valovit karakter staza, više je nego jasno da je pobednik i svaki učesnik koji ih uopšte savlada u celini, za čega će biti nagrađen posebnom diplomom (eventualno i odgovarajućom medaljom). Ipak, glavni dobitnik će mu biti u sigurnom poboljšanju opšteg zdravstvenog stanja, zbog dugotrajne aktivnosti u prekrasnoj i zdravoj, prirodnoj sredini, daleko od zagađenih motornih vozila i fabrika, kao i zbog druženja sa prijatnim ljudima.

Detaljnije informacije možete dobiti od Organizatora na telefone:

063/65-77-65, 063/803-55-18 i 013/341-258