U subotu, 6. novembra, u organizaciji PAK Materrhorn biće održano 4. kolo Treking lige-lige u planinskom trčanju (pešačenju). Start je zakazan u 9 časova sa Popovice, ispred planinarskog doma PSD Železničar, gde je predviđen smeštaj učesnika, kao i oporavak posle trke. Cilj je, takođe, na Popovici, na istom mestu. Učesnici mogu trčati (pešačiti) jednu od dve staze.

Primarna trka, koja se boduje, u dužini je od 55km, a njena trasa je: Popovica-Glavica-Stolovi-TVtoranj-Kraljeva stolica-Vrdnik-Manastir Jazak-Pinkijev grob-Bešenovački prnjavor-pa prema Letenci, ali samo do asfaltnog(Partizanskog) puta(Jabuke), pa njime, preko raskrsnice kod Crvenog Čota, Brnakovca i Zmajvea do Karljeve Stolice ponovo, odatle nazad do Popovice (cilja). Ova staza, u poređenju sa ostalim stazama Treking lige, ima najmanje teških uspona, najmanje je valovita i pitomija, jer je na velikom njenom delu podloga asfalt. Zbog navedenog, ona je znatno brža i više pogodnija klasičnim ravnišarskim trkačima, nego brdskim. Kao pomoć orijentaciji, učesnicima će sluđiti oznaka (srce) sa Fruškogorskog maratona, koje treba pratiti od starta (Popovice) do Jabuke  tj. , do izlaska na asfaltni (Partizanski) put pri kretanju od Bešenovačkog prnjavora prema Letenci i na samom kraju, od Kraljeve stolice do cilja (Popovice).

Druga staza, u dužini od 33km, predstavlja, zapravo stazu Zapadnog malog maratona sa Fruškogorskog maratona i namenjena je početnicicma u dužem planinskom trčanju (pešačenju), trenutno nedovoljno spremnima za primarnu stazu, kao i onima kojima iz nekih ličnih razloga ne odgovaraju prevelike planinske dužine.

S obzirom na dužinu  i valovit karakter staza, više je  nego jasno da je pobednik i svaki učesnik koji uopsše savlada u celini neku od njih, za čega će biti nagrađen posebnom diplomom (eventualno i odgovrajućom medaljom, ali posle poslednjeg, 6. kola Treking lige). Ipak, glavni dobitak će mu biti u sigurnom poboljšanju opšteg zdrastvenog stanja, zbog dugotrajne aktivnosti u prekrasnoj i zdravoj, prirodnoj sredini, daleko od zagađujućih motornih vozila i fabrika, kao i zbog druženja sa prijatnim ljudima.

Još informacija možete dobiti od Organizatora na telefon:

063/65 77 65

063/803 55 18 i

013/341 258