Avantura počinje…Neizvesno do kraja!

Prijave za treću po redu Trku preživljavanja su počele!

Pravila i dalje važe: stazu od 70  kilometara potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. Skup učesnika je zakazan za petak 23. Septembar 2011. u 20h na za sada „skrivenoj“ lokaciji. Start trke je planiran u subotu 24 Septembra u 9:00 ujutru. Pet dana pred trku  timovi će biti obavešteni o tome gde i kako da dođu kako bi lokacija trke ostala nepoznata do kraja. Takmičari dobijaju mapu terena ali ne i unapred ucrtane kontrolne tačke staze. Svaki tim će na početku trke dobiti kotu prve tačke, ako je uspešno pronađe čekaju ga nova uputstva za sledeću tačku  i tako redom do kraja…

Ono što je novina u odnosu na ranije godine je to da trku organizujemo u dve kategorije.

Nove informacije o trci očekujte na našem sajtu na linku Nove INFO

Gde?

Lokacija nepoznata

Kad?

od 23.09.2011. (20h) do 25.10.2011. (nedelja uveče).

Prijave

Prijave izvršiti na našem sajtu (Prijave) Uplatu kotizacije za trku moguće je izvršiti uplatom u banci, pošti
Podaci za uplatu:
Primalac: Wild Serbia , 14000 Valjevo,  Kneza Miloša 45, Srbija
Broj računa: 160-321069-79
Svrha uplate: Kotizacija za učešće u trci Trka preživljavanja

Drugi način je u pošti putem Postnet uputnice na ime Nešković Nemanja. Nakon uplate ćete dobiti kod koji ćete poslati na mail adventure@wildserbia.com ili smsom na +38163273852 sa naznakom imena tima za koji uplaćujete.

Prijava je kompletirana nakon ispunjavanja formulara na sajtu, kao i uplate kotizacije!

Poslednji rok za prijavu je 17.09.2011. !

Opis aktivnosti

Takmičari su organizovani u timove od dva do četiri člana. U toku dva dana potrebno je preći stazu ne manju od 50 km. Ovo i ne izgleda tako teško, međutim od opreme je dozvoljeno koristiti samo: nož(po članu),  kompas(jedan po ekipi), mapu terena(po ekipi-obezbeđuje organizator),  astrofoliju(jedna po članu),  kresivo(jedno po ekipi-obezbeđuje organizator),  pola litra vode(jedna flašica po članu), mobilni telefon(jedan po ekipi-samo u slučaju nezgode). Ovo takođe znači da je sve ostalo zabranjeno:  upaljači, lampe, papir, hrana itd…

Obavezna oprema je fotoaparat (jedan po ekipi).

Ko može da učestvuje?

Svako ko sebe smatra psihofizički spremnim. Napomena : staza će biti duga ne manje od 60km (Extreeme kategorija), nemarkirana, bez logistike. Lica mlađa od 16 godina se mogu prijaviti samo ukoliko je u njihovom timu bar jedan od roditelja. Za maloletna lica starosti od 16 do 18 godina prijava je moguća samo uz pismeno odobrenje roditelja.

Pobeda?

Pobedu u trci ostvaruje ona ekipa koja sakupi najviše bodova. Bodovi se dobijaju za: vreme koje je potrebno da se pređe staza, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu, inovativnost i kreacijukao i za specijalne zadatke.

U posebnoj kategoriji biramo najbolju fotografiju koju takmičari naprave tokom trke.

Odgovornost

Sve aktivnosti  su na sopstvenu odgovornost prijavljenih takmičara. Pre početka trke, učesnici potpisuju izjavu o učešću na trci.

Kotizacija

Iznos kotizacije je 2000 din. po takmičaru za sve prijavljene do 17.09.2010. Naknadne prijave su 4000 din. po takmičaru. Cena za učesnike koji su učestvovali na obe prethodne trke iznosi 1300 din!

Organizator obezbeđuje: mapu terena, kresivo, majicu za sve učesnike, vodu, ručak na kraju trke, terensku logistiku.

Nagrade

Za najuspešnije takmičare, obezbeđene su vredne nagrade u vidu planinarske i kamp opreme.

Spašavanje

Cela trka i sve aktivnosti biće ispraćene od strane medicinskog i spasilačkog tima. Svaka eventualna zloupotreba poziva u pomoć snosiće novčanu nadoknadu.

Često postavljana pitanja

Šta može  da se nosi od odeće? Od odeće je dozvoljeno nositi majicu, pantalone ili trenerku, duksericu i jaknu. Za potrebe nošenja neke od ovih stvari svaki učesnik može poneti mali ranac. Nije dozvoljeno multiplicirati stvari! Neposredno pred polazak biče izvršen pregled ponetih stvari. Za detalje pogledati PRAVILA

Da li može da se ponese rakija i cigare? Nije dozvoljeno nositi nikakve napitke osim vode u plastičnoj flašici od pola litra. Kao što je i navedeno u propozicijama trke, upaljač i šibice nisu dozvoljeni. Cigare je moguće poneti ali bez kutije ili u tabakeri.

Da li je dozvoljeno koristiti šatorsko krilo umesto astrofolije? Isključivo astrofoliju kožete koristiti  za vreme trke. Potrebno je da svaki učesnik poseduje istu. Ukoliko je ne poseduje, nikakve zamene neće doći u obzir. U pitanju su čisto egzistencijalni razlozi.

Gde može da se nabavi astrofolija? Astrofoliju možete nabaviti u specijalizovanim planinarskim prodavnicama. Za više informacija kontaktirajte nas na telefon ili e-mail.

Da li može da se koristi veći nož, nešto kao mačeta? Da bismo izjednačili pravila za sve učesnike trke, največa dozvoljena dužina sečiva noža je 20 cm.

Nemate partnere za trku?

Mnogo ljudi se javilo sa ovim problemom. Možda poznajete nekog od njih. Možda oni mogu biti deo Vaše ekipe!

Pišite na wallu facebook page-a:

http://www.facebook.com/event.php?eid=377797267344&ref=ts#!/pages/Survival-race-Trka-prezivljavanja/131226916919825?ref=ts.