VAŽNO!!!

Trka je odložena za sledeću nedelju 18.9.2010!

Urbanathlon je jedinstvena trka koja spaja urbano i pustolovno iskustvo i namenjena je širokoj publici – od vrhunskih sportista do rekreativaca. Trka je podeljena u dve kategorije: Challenger kategorija je prilagođena iskusnijim i fizički bolje pripremljenim takmičarima dok je Urban kategorija dostupna svima i prilagođena fizičkim sposobnostima rekreativaca.

Urbanathlon obuhvata čitav grad Beograd. Trka prolazi popularnim kulturnim, istorijskim, sportskim i zabavnim destinacijama, ulicama, mostovima i šetalištima glavnog grada. Uz sve standardne discipline kao što su trčanje, vožnja biciklom, orijentiring, takmičari će koristiti i javni prevoz i isprobati se u brojnim igrama izdržljivosti i snalažljivosti.

Men’s Health Urbanathlon će biti održan 12. septembra 2010.godine u Beogradu. Start će biti na platou ispred Doma Narodne Skupštine (Savezna Skupština), odakle će takmičari preko Slavije, Ade Ciganlije, Delta City-ja, Keja Oslobođenja, Brankovog mosta i Knez Mihajlove ulice doći do cilja – opet na plato ispred Doma Narodne Skupštine. učesnici trke u okviru Challenger kategorije će obići i Košutnjak i Kalemegdan, a svi takmičari će trasu prelaziti peške, autobusom, jet-skijevima i biciklima. Najuspešniji takmičari će dobiti vredne nagrade!

Takmičari Urban kategorije nastupaju samostalno. Takmičari Challenger kategorije nastupaju u timovima. Timovi su sastavljeni od dve osobe bez obzira na pol. Takmičari moraju biti punoletni.

Za više informacija o samoj trci,  posetite Urbanathlon 2010