Samsung vas poziva da trčite u dobrotvorne svrhe i da, koristeći novu sportsku aplikaciju “Hope Relay” pomognete u prikupljanju novca za SOS Dečija sela. Za svaka vaša tri pređena kilometra kompanija Samsung Electronics donira 100 dinara, a prikupljeni novac će, zajedno sa Samsung proizvodima, biti doniran deci iz ovih ustanova.

Po završetku trke svi posetioci uživaće u koncertu grupe “Neverne bebe” i družiće se sa ambasadorima projekta i decom iz SOS Dečijih sela. “Hope Relay” karavan 12. juna posetiće niš, 13. juna Kragujevac, a 14. juna Novi Sad.

U susret Olimpijskim igrama u Londonu 2012, kao generalni sponzor ove sportske manifestacije, kompanija Samsung Electronics, kreirala je humanitarnu sportsku aplikaciju „Hope Relay“, želeći da pod sloganom „Olimpijske igre za sve“ doprinese da ljudi širom sveta osete Olimpijski duh i u isto vreme, svojim ličnim zalaganjem, doprinesu lokalnoj zajednici.

Da biste učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji treba da preuzmete aplikaciju „Hope relay“, koja pomoću GPS-a pratisvaki kilometar pređen u trčanju, hodanju, na biciklu ili čak na skejtbordu, pod uslovom da je kretanje sporije od 40 km/h.

Korisnici mogu da kreiraju svog „avatara“ tako što će snimiti svoju fotografiju i umetnuti je u neki od postojećih atletičarskih okvira. Aplikacija može da se pokrene na svim platformama smart telefona (Android, Bada, IOS) nezavisno od proizvođača uređaja.

Izgled kreiranog avatara vaterpolo golmana Srpske reprezentacije  Slobodana Soro-a

Učesnici takođe imaju i opciju da „podele“ svoje rezultate na društvenoj mreži Facebook, naprave timove za takmičenje ili čak da uporede pretrčanu kilometražu sa učesnicima iz ostalih gradova. Za svakog pojedinca, aplikacija prikazuje ključnu statistiku, uključujući pređenu kilometražu, koliko novca je prikupljeno i kakav je vaš rezultat u odnosu na ostale učesnike „Trke nade“.

Samsung Trka nade traje od 09. juna do 12. septembra, a aplikacija se može besplatno preuzeti sa Samsung Apps i Play Store-a.

Samsungovu „Trku nade“ podržale su brojne poznate ličnosti, među kojima su sportisti Slobodan Soro, Dejan Udovičić, Ivan Lenđer i Aleksandar Karakašević, muzičari Dejan Cukić i Zvonimir Đukić-Đule, TV lica Ivon Jafali, Zoran Kesić i Dejan Pantelić, radio voditelj Igor Brakus, kao i glumica Nataša Tapušković. Ambasadori ovog projekta, na globalnom nivou, su poznati fudbaler Dejvid Bekam i poznati kulinarski majstor Džejmi Oliver.