Trka je bila. Biće i opet. Dođite nam opet 🙂

Logo maratona
3. jula će se trčati noću 🙂

“Avantura, snaga, izdržljivost, lepota, moć; neka tvoja čula osete maraton. Da ti srce kuca u ritmu noćne muzike, Da ti disanje prati talase Dunava, trči pod zvezdama, trči prvi Noćni Maraton u Novom Sadu.”
>> English version…

Subota je veče. Izađi u grad na prvi noćni maraton!

Ne znaš gde ćeš večeras? Dosadno ti je da blejiš sam na gajbi, a ekipa opet otpada u istom kafiću? Ipak, odlučio si da izađeš i napraviš nešto skroz ludo. Da trciš prvi noćni maraton u Srbiji?
Online prijavljivanje je zatvoreno. Možete se prijaviti na licu mesta od 19h do 21h. E-prijava>>>

U organizaciji Atletksko rekreativnog kluba Fruška Gora iz Novog Sada i mlade ekipe zaljubljenika u trčanje, tople letnje večeri 3.7.2010, održavaće se jedna od najekstremnijih sportskih manifestacija ovog leta – noćni maraton (42km), polumaraton (21km), rekreativna trka (5km) i revijalna trka (200m za sve koji ipak odluče da izađu u grad to veče).

Adidas Sundown 07
Da li si ikad izašao u grad u šorcu za trcanje i patikama? Izvor: redsports.sg

Pored trčanja i dobar provod za sve navijače

Na poziciji starta trke biće postavljena bina na kojoj će biti organizovan kulturno – muzički program i odakle će komentator trke svim posetiocima pokušati da što bolje prenese dešavanja sa staze.
Duž staze svoj program izvodiće igrači sa vatrom, kao i bubnjari koji će svojim prodornim bubnjevima trkačima davati dodatnu energiju i snagu, a publiku sigurno dobro zabaviti.

Evo kako se to radi u Maleziji; Izvor: www.flyfm.com.my

U neposrednoj blizini bine biće postavljen mini šank gde će posetioci moći da kupe sokove, vodu, pivo, sendvice, majice Novosadskog Noćnog Maratona, kao i majice ARK Fruška Gora.

Po završetku ove sportske manifestacije, organizator sa svojim prijateljima i svim zainteresovanima dočekuje jutro na obali Dunava uz noćno kupanje i logorsku vatru!!!
U saradnji sa drugim novosadskim klubovima duž staze će se održavati promocije drugih sportova (kajak, veslanje, biciklizam, triatlon, plivanje, američki fudbal, penjanje…)

>> O tehničkim detaljima trke pročitaj ovde.

ARK Fruška Gora
Organizatori Noćnog Maratona

By Boško Stupar

Triatlonac, trkač, orjentirac, penjač, avanturista, entuzijast, boškotlonac, kažu prijatelji :)