grupna slikaTreće po redu otvoreno prvenstvo Fruške gore u planinskom trčanju održano je u nedelju, 03.11.2013 godine  pod organizacijom Atletskog rekreativnog kluba “Fruška gora”, i OAK Novi Sad. Možemo slobodno reći da polako ova trka postaje tradicionalna kako po broju godina koliko se već organizuje, tako i po broju posećenosti koje iz godine u godinu sve više raste.

 

I ove godine broj trkača koji su došli da izazovu sebe i da uživaju u prirodi je bio veći nego u protekle dve godine, tačnije 116 trkača iz svih krajeva Srbije, BiH i Hrvatske.

Trčalo se dva kruga, jedan krug je imao dužinu 4.8km.  Sam profil staze bio je veoma dinamičan, sa par uspona od kojih su nekih bili zaista oštri, i sa par strmih silaza, što je rezultiralo da je  svaki trkač barem mali deo staze prohodao, što nam je naravno  bio i cilj.  🙂  Još ako se uzme šarenilo jeseni koje polako počinje da se ističe na Fruškoj gori i naravno lepo vreme koje nas svake godine prati, moze se reći da je ugođaj za svakog trkača bio potpun.

Start
Start

Staza  je bila više nego dovoljno obeležen sa markacijama postavljenim na svakih 20-30m. Neki su rekli da je staza  bila i “preterano” obeležena ali od viška glava ne boli. Trkači su bili zadovoljni stazom,  a svaki osmeh posle završene trke išao je tome u prilog.

Nemoguće je  zaboraviti i tu ogromnu pozitivnu energiju  koja se osetila oko starta i cilja, i brdo podrške i bodrenja koje je pratilo svaku osobu koja je trčala. Jeste da je staza bila teška, ali kada čujete kada pri kraju kruga svi viču vaše ime i bodre vas, to zasigurno daje dodatnu snagu da “pojedete” tu poslednju uzbrdicu ili da izdržite još jedan krug. Nama organizatorima od tolike pozitivne energije je došlo da u jednom trenutku ostavimo sve i da istrčimo sa trkačima barem jedan krug.  🙂

Ekipa za bodrenje pored staze. :)
Ekipa za bodrenje pored staze. 🙂

Tu je naravno i prijatna atmosfera  posle trke. Proglašenje pobednika i prozivanje svakog učesnika da primi zasluženu diplomu, govori o tome koliko je sama trka bila posvećena svakom pojedinačnom trkaču.

Stize okrepa posle trke :)
Stize okrepa posle trke 🙂

Ne sme se zaboraviti nesebična pomoć svih ljudi koji su svoju ljubav prema sportu i prirodi preneli svojim radom  na ovu trku i bez kojih  trka na Fruškoj gori  ne bi bila ovako uspešno organizovana. Zbog toga u ime organizatora, zahvaljujemo vam!

Naravno, cilj nam je da uvek budemo bolji i zato ne treba bežati od svojih propusta. Zbog toga su nam vaše konstruktivne kritike i predlozi veoma bitni, zato vas ohrabrujemo da u komentarima slobodno stavite vaše predloge i ideje kako da ovu trku unapredimo zajedno za sledeću godinu.

Rezultati:

Žene apsolutna 9.6km

Žene apsolutna 4.8km

Muškarci apsolutna 9.6km

Muškarci apsolutna 4.8km

Generalni pasman 9.6km

Generalni plasman 4.8km

 

Do sledećeg druženja na Fruškoj gori, vredno trenirajte!  😉