[important]Trka je bila fenomenalna! Hvala svima koji su došli 🙂 Uskoro rezultati i slike![/important]

Prijatelji i ljubitelji trčanja i prirode, pozivamo vas da nam se pridružite na trening trci otvorenog karaktera u organizaciji ARK Fruška Gora i OAK Novi Sad koja će se održati 5.11.2011. na Fruškoj gori, na Glavici. Biće za svakoga ponešto:

Planinska trka

Staza: 4.86km dužina kruga i 296m visinske razlike. Google earth, Garmin i Quick Route fajlove možete preuzeti ovde.
Trke: Trčaće se jedan i dva kruga – po želji.
Prijave: na licu mesta u 10h.
Startnina: 100din.
Zašto da dođete? Biće čaja 🙂 A možda i pasulja!
Pobednici će dobiti simbolične nagrade.

Staza je veoma zanimljiva i dinamična, na delovima zahtevna, tako da trkači mogu očekivati da će prohodati 😉 Staza se može trčati ili šetati, po želji. Obeležena je najlonskim trakicama na drveću na svakih 50 do 100m ali se svejedno skreće pažnja da svako vodi računa da ne zaluta. Biće istaknuta mapa staze pre starta.
Domaćin nam je planinarski dom na Glavici.

Pogledajte Otvoreno prvenstvo Fruške gore (02-11-2011 15.17.46).kml na Google mapi.

Parking: do glavice je moguće doći sa dve strane. Ukoliko se ide sa severne strane, iz Sremske Kamenice, pored Srednje škole MUP-a pa do kraja puta, može se doći do samog doma. Ukoliko se parkirate na Paragovu (odmah u podnožju kad se spustite sa Iriškog venca) potrebno je samo popeti se uz brdo stazom Fruškogorskog maratona 10min.

Dodatne aktivnosti:

  • Orijentacija – trening i obuka. Upoznajte se sa osnovama čitanja karte i snalaženja u prirodi!
  • ATB iliti All Terrain Board – kopile snowboard-a i skejta. Vraški zanimljiva sprava! Ko voli adrenalin, ovo je sport za njega 😉

Start glavnog događaja je zakazan za 11h! Prijave do starta 🙂

U nedelju, 6.11.2011. godine OAK Novi Sad priprema ozbiljno takmičenje: Prvenstvo Vojvodine u srednjim distancama u orijentaciji. Bilten ovde. Moguće je prenoćiti u nekom od planinarskih domova ukoliko ima zainteresovanih za oba dana dešavanja na Fruškoj gori.

U nedelju je takođe zakazana planinska trka u 14h kao dodatna aktivnost, kao nezvanično prvenstvo Vojvodine u planinskom trčanju. Detalje o ovome ćete moći saznati i ukoliko dođete u subotu na Glavicu 🙂

Tačna staza i profil trke izmereni GPS-om

 

Mapa staze
Mapa staze

By Boško Stupar

Triatlonac, trkač, orjentirac, penjač, avanturista, entuzijast, boškotlonac, kažu prijatelji :)