Detalj mape sa prošlogodišnje trke
Detalj mape sa prošlogodišnje trke

U subotu 12. januara 2013. godine održava se Novogodišnja orijentiring trka na Petrovaradinskoj tvrđavi. Organizator događaja je Orijentiring Atletski Klub “Novi Sad”.

U trci se može učestvovati takmičarski i rekreativno.
1. Za one koji žele da učestvuju takmičarski, prijavni centar će biti u izviđačkom domu u Dunavskom parku i tamo je okupljanje do 10:45. Takmičari plaćaju startninu 200 din.
2. Oni koji žele rekreativno da učestvuju na ovoj trci, takođe mogu da dođu u izviđački dom u 10:45 za prijavu, pa posle da idu na Tvrđavu, ili mogu i da dođu direktno na parking na Tvrđavu najkasnije do 11:45 da se prijave i preuzmu mapu staze. Rekreativci ne plaćaju startninu.
Start je u 12:00 sa parkinga, a cilj je kod sata.
Ove godine su predviđene tri staze, najlakša, srednja i najteža. Zavisno od toga koja težina staze kome više odgovara, birate mapu na prijavi.
Najlakša staza se trči samo po gornjem platou i dužine je 1.5 do 2km i ona je zaista vrlo jednostavna i predviđena za najmlađe učesnike. Ko hoće da proba zanimljiviju avanturu, može da uzme srednju stazu, dok je ona treća, najduža, za profesionalne takmičare.
Naravno, koju god stazu da odaberete, uvek je možete i skratiti, nije obavezno pronaći sve zastavice (kontrolne tačke).
Deca koja učestvuju u trci trebaju da budu u pratnji roditelja.
Preporuka za one koji prvi put rekreativno učestvuju – treba imati odgovarajuću obuću jer će sigurno biti delova staze sa blatom, biće i hladno, verovatno i vetar, pa se treba dobro obući, i naravno poneti vodu i nešto za okrepu u rancu.
Na nekoliko mesta na stazi će biti raspoređeni ljudi iz orijentiring kluba “Novi Sad” koji će pomagati oko organizacije, snalaženja sa mapom i oko svega što zatreba.
Srećno!

By Vladimir Bogovac

U klubu vodi dečiju sekciju poznatiju kao Školica atletike, a od ostalih aktivnosti, vodi sajt Školski program, ima svoju svaštaru koja se zove Blogovac, i možete ga pronaći na sledećem fejsbuk profilu.