Moj prvi polumaraton je istrcan u Koceljevi.
Krenuo sam sa mamom, bratom i bratancem Stefanom, vecini poznat u klubu i jedan od najmladih u ARK  Fruška Gora. Krenuli smo iz Novog Sada rano ujutro kako ne bi kasnili, ali neznajuci gde se tacno mesto nalazi i kako je celo mesto zatvoreno skoro se dogodilo da zakasnimo.  Stigli smo nešto pre pola deset, a trka je startovala u 10h. Preuzeo sam svoj startni broj, bio je zanimljiv 111 i paket koji je bio sasvim u redu.


U medjuvremenu sam video i ekipu iz kluba “Trcanje RS” : Nemanju, Teodora i Aleksandru, kao i Nenada Jovanovica iz ARK Fruška Gora, pozdravili se i krenuli sa zagrevanjem.
Pre održavanja maratona i polumaratona bila je trka za decu na 120m u kojoj je Stefan ucestvovao i osvojio prvo mesto.
Ubrzo zatim pozvani smo na startnu liniju, poceo je adrenalin da mi radi neznajuci šta me ceka. Pitao sam Nenada koliko ce on brzo trcati, odgovorio mi je da je umoran od Bukovackog maratona pa sam odlucio da u pocetku držim njegov tempo, ali vec nakon 3 – 4km sam poceo da posustajem, jer sam se plašio da ne odustanem.  Bilo je jako toplo, negde oko 30 stepeni, cak i više.  Na osmom kilometru me je uhvatio grc u levoj nozi i mislio sam da odustanem, ali me je momak iz Zvornika, koji je trcao maraton vukao sa sobom sve do mesta kod kog se zaokrece na 10,5km, on je nastavio, a ja sam se vracao ka cilju, tada sam bio 13 mesto na okretnici. Nastavio sam da trcim negde oko 4,5 do 5 minuta po kilometar. Dalo mi je snagu  jer sam se mimoilazio sa ostalim trkacima koji su me bodrili. Na 16km me je stigao umor i osecao sam se loše od sunca i opet pomislio da odustanem. Krenuli su da me obilaze trkaci i pao sam na 18 mesto i covek koji je bio 19-i me je povukao sa sobom sve do cilja. Trku sam završio na 19-om mestu sa vremenom od 1:35:38, ali mi je broj pao na nekih 500m pred ciljem pa su mi oduzeli vreme, tako da na sajtu Somaratona stoji vreme od 1:38. Na cilju su me polivali vodom, jer mi je bilo jako loše, noge su mi otkazivale. Zakljucak je da je pored snage potrebna jaka volja.
Odlicna organizacija opštine Koceljeva! Za njih sve pohvale. Imaju 10 od mene i verovatno se vidimo sledece godine.

Hvala svima.

S  poštovanjem, Goran Vendlener