Мислим да нема неког из тркачке заједнице у Србији да не зна да је у суботу, 30.10.2021. одржана 1. Улична трка Ечка.

Међутим, само они који су тог дана били у Ечкој, учествовали и доживели је уверили су се у све оно што се ишчекивало и најављивало у самој припреми.

Ретко која трка већ у самој најави организације прве трке привуче толико пажње и знатижеље. Све оно што је уследило само је потврда да су велика очекивања била реална. Диван дан, прелепо време, сјајни домаћини… Ако би у једној простој реченици могло да се опише то би стало у три речи: “Трка великог срца”. Баш тако, јер је Немања Ђурић, као организатор, био више него великог срца и широке руке.

Не постоји неко ко је имао неку посебну жељу, а да је Неца није испунио. Од бројева по жељи, до сјајних надимака и имена исписаних у поља намењена стартном броју. И много више од тога, за свакога осмех, издвојено време и велика пажња, лепа реч и загрљај. Много драгих лица, насмејаних, радосних и веселих.

На самој трци оно што је било одмах уочљиво и веома значајно је лепо обележена стаза, са ознакама о пређеној дужини на сваких 500 метара, а лепота последњих пола километра пред циљем је посебан доживљај за себе.

Ечка је у суботу после подне живела живот трке, а ми носимо прелепе успомене и захвалност.

АРК Фрушку гору сам представљао ја, и дао сам обећање да ћемо догодине бити у већем броју.