Štafeta "Rekreacija", ARK Fruška Gora

Dana 28.11.2010. održan je osmi po redu Eko Mačak Polumaraton sa startom kod Čarde Mačak. Organizator je bio triatlon klub Dynamic iz Novog Sada. Iza trke je stajala i Triatlon Unija Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, kao i mnogobrojni sponzori. Trka se odvijala po asfaltiranoj stazi pored samog Dunava, kroz (skoro) netaknutu prirodu.  Sunce se samo naziralo kroz sive oblake toga dana. Vetar je duvao snagom košave, a na Dunavu su bili veliki talasi. Srećom nije padala kiša.

Pored pojedinaca, bilo je prisutno i mnogo ekipa, ne znam da li ću uspeti sve da nabrojim, ali tu su bili: ARK Fruška Gora, TK Dynamic, ARK Tron Palić, AK Vojvodina, učesnici iz Hrvatske (Vukovar), itd… Ovde se može pogledati rang lista sa spiskom svih učesnika.

ARK Fruška Gora su predstavljali sledeći ljudi:

Bilo je i nepredvidjenih prepreka

Pojedinačna konkurencija (sa plasmanom i vremenom):

4.    Zoran Marković,  1:25:01
17.  Drago Boroja,  1:42:49
21.  Vladimir Riling,  1:32:05
23.  Vladimir Rašković,  1:32:39
48.  Saša Glušica,  1:43:56
74.  Katica Ristić,  1:57:51

Štafeta – ekipa ‘Rekreacija’ sa startnim brojem 99 (plasman 72. mesto, vreme 1:55:29), koja je imala sledeći sastav po redosledu zamena:

Vladimir Bogovac, 2.5km
Dušan Ačanski, 2.5km
Miroslav Karban, 10km
Tijana Rankov, 5km

Na startu nas je, kao što na trkama samo može i biti, dočekala vesela atmosfera, uzbudjenje pred trku, muzika, voditelj programa Zoran Zivlak koji je preko razglasa davao sve neophodne informacije… Vreme bi bilo savršeno da nije duvao jak vetar, koji je naročito smetao kada se trčalo ‘nizvodno’. Sem u zoni starta, gde je bilo mnogo blata čemu su doprineli automobili koji su se tu parkirali, staza je u ostalom delu bila čista. Ovo blato je pojedinim trkačima iscrtalo zanimljive motive na helankama i dresovima, i to od pete do glave, zavisno od toga koliko je ko brzo trčao. Brži trkači su, naravno, bili više išarani blatom, ali koga je za to briga ako se dobije medalja.

Katica Ristić u pravom ambijentu trke

Presvlačio se gde je ko stigao, neko u autu, neko na otvorenom, a neko i u samoj čardi koja je poslužila kao kolektivna svlačionica. Zatim je objavljen redosled startovanja trkača sa hendikep startom (o ovome je dovoljno pisano u prethodnim člancima pa neću ponavljati), i razglas je prozivao trkače na start po ovom rasporedu. Svi ostali su startovali kada je semafor pokazao 39 minuta i 26 sekundi, uključujući i štafete.

Pobednik trke je bio Zdravko Mišović iz Kule sa vremenom 1:14:21. Na kraju su trkači mogli da se zagreju odličnim čajem kome je jedina mana bila to što je potražnja bila veća od ponude. I posle svega toga još i paprikaš od divljači. Zatim je usledilo proglašenje pobednika, podela medalja i diploma za sve učesnike. Svi učesnici su takodje dobili i majice kao lepu uspomenu na ovaj dogadjaj.


By Vladimir Bogovac

U klubu vodi dečiju sekciju poznatiju kao Školica atletike, a od ostalih aktivnosti, vodi sajt Školski program, ima svoju svaštaru koja se zove Blogovac, i možete ga pronaći na sledećem fejsbuk profilu.